Rovsing henter penge til ny strategi: Vil fordoble salget på fem år

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

En række nye initiativer skal fordoble omsætningen og løfte indtjeningen de næste fem år hos Rovsing, der arbejder som underleverandør til rumindustrien. Selskabet har i den forbindelse fået tilført små 5 mio. kr.

Rovsing sigter i 2021/2022 efter en omsætning på 64 mio. kr. og en EBITDA-margin på mere end 10 pct., hvilket skal sammenlignes med en forventning om en omsætning på 32-36 mio. kr. og en EBITDA-margin på 0,00-6,25 pct. i år.

Det oplyser selskabet torsdag, hvor det har offentliggjort en ny strategi, der blandt andet indeholder planer om at satse på nye markeder, nye kundesegmenter og en spareplan.

Rovsing vil blandt andet satse på den private del af rumindustrien og udbrede sine løsninger til militærsegmentet, og samtidig vil selskabet primært sælge standardprodukter. Desuden skal omsætningen spredes uden for Europa via lokale partnere i USA og Asien.

Rovsing er i gang med at gennemføre en spareplan i produktionen og vil derudover gå igennem alle kontrakter med leverandører i løbet af de kommende måneder.

Selskabet har tilknyttet bestyrelsesmedlem Flemming Hynkemejer som konsulent i et par måneder for at få planerne i strategien sat i søen.

Initiativerne skal samlet være med til at sikre bedre resultater for selskabet, der de seneste fem år haft et akkumuleret underskud på 38,2 mio. kr. på bundlinjen.

Rovsing har siden sin børsnotering i 2006 gennemført adskillige emissioner, og i forbindelse med lanceringen af den nye strategi har selskabet gennemført endnu en ved at sælge 33,3 mio. nye aktier.

Det er bestyrelsesmedlemmer, direktører, chefer, to eksisterende aktionærer og en enkelt ny, der har købt aktier, og omkring 60 pct. af aktierne er betalt ved at konvertere gæld til aktier.

Dermed har Rovsing samlet fået tilført 4,7 mio. kr. - de 1,9 mio. kr. i kontanter, mens selskabets gæld er blevet 2,8 mio. kr. mindre. Aktiesalget er sket til 0,141 kr., hvilket er omkring 8 pct. under onsdagens lukkekurs.

Rovsing har desuden søsat et aktieprogram for direktørerne, der modtager warrants over de næste tre år og kan udnyttes i 2020. Kursen er sat til 0,168 per aktie.

Torsdag ligger Rovsing-aktien uændret i 0,153 kr., og det værdisætter Rovsing til 56 mio. kr.

/ritzau/FINANS