Roskilde Bank vil købe huse

Den statsejede bank vil komme sine kunder til undsætning ved at etablere et ejendomsselskab, der skal købe kundernes ejendomme og undgå prisdumpning ved tvangauktion.

Foto: Simon Knudsen/ Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Ledelsen i Roskilde Bank overvejer seriøst at etablere et ejendomsselskab, der skal overtage ejendomme fra nødlidende kunder i afviklingsbanken og hindre, at de dumpes på tvangsauktion, oplyser direktør i Roskilde Bank, Lars Jensen til dagbladet Børsen.

Et sådant ejendomsselskab skal på benene inden for et par månender for at give mening, men om det skal ejes af staten, eller om andre spillere kan lokkes med, er stadig for tidligt at snakke om, understreger Lars Jensen.

"Det er en naturlig ting (at overveje at etablere et ejendomsselskab, red,), når man ser på, hvor fastlåst hele ejendomsmarkedet er. Vi ved alle sammen godt, at på et eller andet tidspunkt begynder det at gå den anden vej. Vi er sat til at varetage vores værdier bedst muligt, og hvis det er den måde, vi vurderer, vi skal gøre det på, så må vi overveje at smide dem over i et ejendomsselskab," siger Lars Jensen.

Roskilde Banks bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen plæderede kort før jul for en stor statsligt overtagelse af nødlidende ejendomme på landsplan, men fik ingen opbakning fra økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen, som betegnede forslaget som »ikke farbart.«

Ifølge Børsens kilder er der nu lagt op til en mindre udgave af hans forslag - udelukkende relateret til ejendomsprojekter med statsejede Roskilde Bank som finansieringskilde.

"Der er ikke nogen, der siger, at vi selv skal eje det ejendomsselskab. Der kan godt være andre med til at eje sådan noget. Vi snakker ikke med nogle lige nu, men det er nogle overvejelser, vi gør os," siger Lars Jensen.

Roskilde Bank sidder tilbage med en dårlig låneportefølje på omkring 20 mia. kr., men det tal siger intet om, hvor mange ejendomme et eventuelt ejendomsselskab vil tage ind.