Roskilde-Bank regning stiger med 560 mio. kr.

De stævnede i sagen om den krakkede Roskilde Bank kan risikere at blive pålagt en ekstraregning på mere end halv mia. kroner, når der afsiges dom i 2017. Årsagen er, at der til den tid er gået mere end syv år, siden Finansiel Stabilitet afleverede sin stævning med et krav om erstatning på 1 mia. kr. mod bankens tidligere ledelse og revision.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jylland-Posten Erhverv.

Fra syv-årsdagen er beløbet vokset med den såkaldte procesrente, der kan løbe op i en renteregning på 560 mio. kr. Ib Mardahl-Hansen, der er tidligere bestyrelsesmedlem i banker og er blandt de stævnede, er langt fra tilfreds med udsigten til en øget regning, selvom han regner med at blive frikendt i sagen.

- Det er helt absurd. En syn- og skønsrapport har efter min overbevisning på forhånd frikendt revisionen. Hos resten af de indstævnede vil man højst kunne hente 20 mio. kr. Alene sagsomkostningerne løber op i 150 mio. kr. Det giver ingen mening. Det virker som om man har besluttet sig for, at nu skal der brændes nogle hekse på bålet, siger Ib Mardahl-Hansen til Jyllands-Posten Erhverv.

Direktøren i Finansiel Stabilitet, Henrik Bjerre-Nielsen, er uenig i synspunktet.

- Vi synes ikke, at vi med vores baggrund kan skelne mellem, om folk kan betale eller ej. Vi anlægger en bredere synsvinkel. Med til den synsvinkel hører, at vi også anlægger sager for at vise, at man kan blive draget til ansvar med sine egne penge, hvis man påfører den bank, man sidder i ledelsen for, et tab, siger Henrik Bjerre-Nielsen til Jyllands-Posten Erhverv.