Roskilde Bank-direktør måtte banke folk på plads

Søren Kaare-Andersen havde sit hyr med at få overbevist medarbejderne i Roskilde Bank om, at de var nødt til at lægge kursen om, da han overtog direktørposten fra Niels Valentin Hansen i juli 2007.

Søren Kaare-Andersen havde sit hyr med at få overbevist medarbejderne i Roskilde Bank om, at de var nødt til at lægge kursen om, da han overtog direktørposten fra Niels Valentin Hansen i juli 2007. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Det fortalte Søren Kaare-Andersen ifølge DAGBLADET Roskilde, da han mandag afgav forklaring i Roskilde Bank-sagen, hvor han ikke selv er sagsøgt af Finansiel Stabilitet, men derimod er stævnet af revisorerne i en parallel sag.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Det var især de mange efterbevillinger og bankens mange udlån til kundernes køb af bankens egne aktier, der fik ham til at rynke brynene, og som han besluttede, at der skulle sættes en stopper for.

Derfor måtte han skrue bissen på, da det efter et halvt år viste sig, at medarbejderne fortsatte som hidtil, skriver DAGBLADET Roskilde.

»Det er på den måde, at man tager et baseballbat frem og begynder at banke folk på plads. Det er ikke nogen særlig empatisk form for ledelse, men det er altså nødvendigt, når folk ikke hører efter,« sagde Søren Kaare-Andersen, som i dag er direktør for Bikuben Fonden.