Roskilde Bank blev dyr for Finansiel Stabilitet

Redningsplanken for nødlidende banker, statslige Finansiel Stabilitet, havde ved udgangen af 2009 tabt 5,8 mia. kr. på sine overtagede datterselskaber. Roskilde Bank blev hovedsynderen.

Regningen for Roskilde Banks krak er stadig ved at blive gjort op. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af selskabets årsrapport.

De penge er dækket ind af tabskautionen under Det Private Beredskab, som samtlige danske banker har betalt ind til.
Men udover tabet på 5,8 mia. kr. har nedsmeltningen i Roskilde Bank kostet staten et tab på 6,6 mia. kr., fremgår det af meddelelsen.

- Aktiviteterne i Finansiel Stabilitet siden oktober 2008 afspejler de opgaver, som vi har fået pålagt i forbindelse med Bankpakken og Kreditpakken. Vi har overtaget fem pengeinstitutter, som ikke kunne leve op til lovens solvenskrav, og vi har desuden fået overdraget Roskilde Bank. Vores hovedopgave i denne forbindelse er at sørge for en kontrolleret afvikling af aktiviteterne i de pengeinstitutter, som vi overtager. Det er vi godt i gang med, og tabene ved afviklingen af de nødlidende pengeinstitutter under Bankpakken kan højest sandsynligt holdes inden for de 10 mia. kr., som tabskautionen fra Det Private Beredskab dækker- under forudsætning af, at der ikke overtages flere nødlidende pengeinstitutter, siger bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen i meddelelsen.

Finansiel Stabilitet fik et resultat på 9,5 mia. kr. i 2009, og selskabet venter et resultat på omkring 6 mia. kr. i 2010.
Datterselskaberne bidrog med følgende resultater i 2009: EBH Bank -3,2 mia. kr., Pantebrevsselskabet af 2. juni 2009 (tidligere Gudme Raaschou Bank) -1,4 mia. kr., Løkken Sparebank (tidligere Løkken Sparekasse) -0,6 mia. kr. og Nova Bank Fyn (tidligere Fionia Bank) -0,6 mia. kr.