Romney-fond opsluger dansk firma fra 1838

Bain Capital, som præsidentkandidat Mitt Romney var partner i, har overtaget svenskejet installatørgruppe med over tusind ansatte i Danmark.

El- og VVS-firmaet Bravidas hovedkontor. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske kapitalfond Bain Capital har fået grønt lys fra det svenske konkurrencetilsyn til at overtage installatørkoncernen Bravida med 8.000 ansatte i Sverige, Norge og Danmark.

Herhjemme betyder det, at godt 1.200 ansatte fra 31. juli er ejet af Bain, som især er blevet kendt, fordi den republikanske bejler til præsidentposten, eks-guvernør Mitt Romney, gennem en årrække var partner i firmaet, som han var med til at grundlægge i 1984.

Bravida udfører installationsopgaver inden for især el, vvs og ventilation og omsætter for op imod ti milliarder danske kroner. Den danske del af koncernen har rødder tilbage til 1838, da Ludvigsen & Hermann blev grundlagt - i 1995 blev firmaet overtaget af Bravida. I 2003 købte svenskerne desuden Semco, oprindeligt Semler & Mathiassen etableret i 1888.

Bravida har hidtil været ejet af kapitalfonden Triton, som i maj aftalte et salg til Bain. Og nu har konkurrencemyndighederne i Sverige så givet det endelige ja til handlen.