Rolls-Royce betaler milliarder efter bestikkelsesanklager

En vanskelig sag om bestikkelse og korruption får nu Rolls-Royce til at indgå et forlig med myndigheder i flere lande. Og beløbet er ikke lille.

Rolls Royce Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL ELLIS

Rolls-Royce er klar til at betale næsten 700 mio. pund for at komme beskyldninger om bestikkelse og korruption til livs. Beskyldninger, der har forfulgt virksomheden i årevis.

Mandag aften kom det frem, at Rolls-Royce har indgået et forlig med myndigheder i flere lande bl.a. England, Kina, Brasilien og Indonesien, og det forlig løber op på 671 mio. pund - i danske kroner og øre svarer det til ca. 5,9 mia. kr. Det største beløb i aftalen går til Storbritanniens Serious Fraud Office (SFO) nærmere bestemt 467,5 mio. pund.

Det skriver The Telegraph. Aftalen er, at Rolls-Royce skal betale 293 mio. pund inden for et år, og resten af det store beløb skal betales i løbet af de næste fire år.

Efterforskere skulle eftersigende have undersøgt beskyldninger om, at Rolls-Royce har betalt millioner af pund i bestikkelse eller brugt mellemmænd til at betale for at vinde civile og militære aftaler i over ti lande. Der har bl.a. været beskyldninger om, at Rolls-Royce skulle have betalt 12,9 mio. pund i bestikkelse for, at Indonesien skulle købe Rolls-Royces Trent 700-motorer til en af deres passagerfly-modeller. Og SFO har også set på de kontrakter, Rolls-Royce har indgået med flyselskaber i Kina om at levere motorer til nye jetfly. Det vides ikke, om forliget dækker alle sager eller blot nogle af dem. Det skriver The Telegraph.

I en pressemeddelelse siger den britiske virksomhed Rolls-Royce, at de vil fortsætte med at samarbejde med myndighederne.