Roen sænker sig over Færch-strid

Efter at Færch Plast er sat til salg, meddeler den sjællandske Færch-familie, at det forhåbentlig kan føre til fredeligere tider mellem de to fløje.

Tineke Færch og hendes søn Erik Stener Færch håber på, at salget af Færch Plast kan begrave fortidens stridigheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den mangeårige strid mellem de to fløje i Færch-familien ser ud til at stilne af. I går satte familien i Jylland Færch Plast til salg. Men ifølge Børsen vidste familien på Sjælland, bestående af Tineke Færch og Erik Stener Færch, ikke noget om beslutningen.

Alligevel meddeler Stener Færch Gruppen, Tineke Færch og hendes søn Erik Stener Færch, i en pressemeddelelse, at de er tilfredse med salget af datterselskabet, der producerer plastemballage og udgør en stor del af aktiviteten i Færch Holding.

»Et salg af Færch Plast er samtidig et stort og tiltrængt skridt i retning af mere fredfyldte tider for medlemmerne af Færch-familien - men sandelig også for Færch Plast,« skriver Stener Færch Gruppen.

Tidligere havde Lone Færch, hendes søster Annemette og kusinen Merethe Færch forsøgt at få fuld kontrol over Færch Holding, der ejer emballageproduktionen i Holstebro. Men Tineke Færch mente, at blandt andet Færch Plast, der bliver set som selskabets guldæg, lå til at blive solgt til en alt for lav pris. Salget faldt derfor til jorden.

Men denne gang er der tilfredse toner i udmeldingen fra Stener Færch Gruppen.

»SFG har gennem flere år ønsket at afbryde samarbejdet med Lone Færch og Co., men det skulle selvfølgelig ske på reelle og rimelige vilkår«. 

Det er første gang i mange år, at der er enighed mellem de to dele af familien.