Rødt kort til Uber i London afslører »beskidt lille hemmelighed«

FILE PHOTO: An Uber pick-up location is pictured in San Diego, California, September 30. 2019. REUTERS/Mike Blake/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Blake

Ubers fratagelse af kørselslicens i London åbner op for, hvad der i branchen kaldes en »offentlig hemmelighed,« hvor chauffører deler eller lejer deres konti ud til andre.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Transportmyndighederne i London fortalte tidligere på ugen, at det anslås, at 14.000 køreture med Uber fra slutningen af 2018 til starten af 2019 blev foretaget af chauffører, der ikke var autoriserede af samkørselstjenesten.

Flere chauffører fra Uber såvel som andre samkørselstjenester fortæller, at deling af brugerkonti er en åben hemmelighed, som chaufførerne taler om på sociale medier og i chat-apps.

Uber fortæller ifølge Wall Street Journal, at kontodeling er et globalt problem.

Flere nuværende og tidligere chauffører for Uber fortæller til avisen, at det ikke er unormalt, at chaufførerne lader familiemedlemmer køre i deres sted, og at folk, der lejer konti, med al sandsynlighed ikke ville blive bestå et baggrundstjek, hvis de da overhovedet har råd til en bil.

Bryant Greening, der er medstifter af advokatselskabet Legalrideshare, kalder kontodeling for en »beskidt lille hemmelighed« blandt amerikanske chauffører. Han mener dog ikke, at situationen i USA kan sidestilles med den i London. Det betyder dog ikke, at det ikke også sker i USA, konkluderer han.

En talskvinde fra Uber fortæller Wall Street Journal, at kontodeling sker af forskellige grunde på forskellige markeder, hvilket skaber forskellige problemer.

/ritzau/FINANS