Rødt chok for bilforhandlere

Offentliggjorte regnskaber viser, at bilsalgets katastrofeopbremsning i 2008 fortsatte i 2009.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bilforhandlernes regnskaber fra 2009 viser, at 2008s katastrofeopbremsning i bilsalget fortsatte ind i 2009.

Således viser regnskaberne fra et par af de store fynske bilforhandlere, at bilsalget også var forsvindende lille i 2009, skriver Fyens Stiftstidende.

Bilhuset P. Christensen A/S har hovedsæde i Odense og afdelinger i Kolding, Haderslev og Padborg, hvorfra man blandt andet sælger Mercedes-Benz, Chrysler, Dodge, Jeep og Smart. Her endte året med et minus på godt 14 millioner, skriver den fynske avis:

- Det er ikke rart at få sådan en på hovedet. Men der er ikke så meget at sige til det. Markedet er faldet drastisk, og vi lider samme skæbne som alle andre i branchen. Vi har reageret på det ved at tilpasse omkostningerne og strukturere vores virksomhed til den mindre omsætning, der nu engang er, siger administrerende direktør og ejer Peter Christensen.

Hos landets største Peugeot-forhandler, C. A. Larsen Automobiler A/S i Odense med afdelinger i Haar­by, Svendborg og Herning, faldt nettoomsætningen med knap 70 millioner til 269 millioner. Årets resultat blev et lille plus på 3,5 millioner.

- Selvfølgelig er vi - som alle andre i branchen - blevet præget af de økonomiske tider, vi lever i, siger direktør og ejer Jesper Larsen til Fyens Stiftstidende.