Rockwool vokser nogenlunde som ventet men sænker vækstforventningen

Isoleringsvirksomheden Rockwool har med bidrag fra flere af sine geografiske markeder leveret en vækst i andet kvartal, som var stort set på linje med det ventede i markedet.

Arkivfoto. Isoleringsvirksomheden Rockwool har med bidrag fra flere af sine geografiske markeder leveret en vækst i andet kvartal, som var stort set på linje med det ventede i markedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

For kvartalet endte selskabets omsætning på 695 mio. euro mod 667 mio. euro i den tilsvarende periode året før. Ifølge estimater indsamlet af Rockwool havde analytikerne ventet en omsætning på 711 mio. euro.

Dykkes der ned i salgstallene, realiserede Rockwools største geografiske marked, Vesteuropa, i andet kvartal en omsætning på 423 mio. euro mod 397 mio. euro i samme periode året før.

Også området »resten af verden« voksede ved at notere en omsætning på 148 mio. euro, hvilket var højere end de 144 mio. euro, som salget endte på i samme kvartal året før.

Til gengæld bakkede omsætningen i Østeuropa en spids, da salget her endte på 124 mio. euro mod 126 mio. euro i den tilsvarende periode sidste år.

Stigende indtjening

På indtjeningssiden leverede Rockwool i andet kvartal et driftsresultat (EBIT) på 102 mio. euro mod 91 mio. euro sidste år, mens analytikerne havde regnet med et driftsresultat på 106 mio. euro

Målt på bundlinjen havde isoleringsvirksomheden i andet kvartal et overskud efter skat på 79 mio. euro. Det var derved højere end de 69 mio. euro, som Rockwool tjente i samme kvartal sidste år. Hos analytikerne var der ventet et nettoresultat på 81 mio. euro.

Sammen med regnskabet har Rockwool nedjusteret sin forventning til omsætningsvæksten i 2019, da selskabet nu venter en salgsvækst på 2-5 pct. i lokal valuta mod før 4-8 pct.

Rockwool, der sidste år leverede en omsætningsvækst på 14,7 pct., begrunder nedjusteringen med fortsat volatitet i markedet, der også igennem længere tid har været præget af svingende priser.

Selskabet gentager sin forventning om at realisere en overskudsgrad (EBIT-margin) på samme niveau som sidste år, hvor overskudsgraden endte på 12,8 pct.

/ritzau/FINANS