Rockwool vokser både på top- og bundlinjen

Foto: Henning Bagger. Arkivfoto. Produktion af rockwool på fabrikken Rockwool i Ø. Doense ved Hobro. Stenuldsproducenten Rockwool kommer torsdag med regnskab for første kvartal. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Rockwools regnskab for det lille første kvartal viser fremgang i såvel toppen som bunden af regnskabet. Det amerikanske marked viste tocifret vækst, og i Østeuropa steg Rockwools omsætning akkurat 10 pct. i lokal valuta. Årets samlede forventninger fastholdes.

Rockwool kom ud af første kvartal med en omsætning på 534 mio. euro og et driftsresultat (EBIT) på 46 mio. euro.

På den måde endte salget og driftsoverskuddet højere end samme periode året før, hvor Rockwool omsatte for 494 mio. euro og landede en driftsindtjening på 41 mio. euro.

Længere nede i resultatopgørelsen for første kvartal 2017 fremgår det, at producenten af stenuld har tjent 44 mio. euro før skat og 32 mio. euro efter skat.

Det var dermed højere end de 40 mio. euro og 28 mio. euro, som Rockwool henholdsvis tjente før og efter skat i første kvartal af 2016. Selskabet er dog også hjulpet af påskens sene placering, der gav relativt flere arbejdsdage i første kvartal i år.

ISOLERINGSBEN GÅR FREM

Rockwools isoleringsdivision, Insulation, kom ud af første kvartal 2017 med resultater, som var højere sammenlignet med den tilsvarende periode et år tidligere.

I perioden januar, februar og marts landede Insulation-divisionen en omsætning på 399 mio. euro og et driftsoverskud (EBIT) på 28 mio. euro.

Det var bedre end den omsætning på 367,7 mio. euro og det driftsresultat på 21,8 mio. euro, som divisionen formåede at hive hjem i første kvartal 2016.

Ifølge Rockwool fortsætter især det nordamerikanske marked med at bidrage med stigende indtjening drevet af salgsvækst, bedre priser og en bedre udnyttelse af den amerikanske fabrik.

ØGET SALG I SYSTEMS-DIVISIONEN

Rockwools Systems-division, der blandt andet producerer akustiske lofter og dyrkningssubstrater, kom ud af første kvartal 2017 med fremgang i salget, mens driftsindtjeningen endte lidt lavere end i samme periode sidste år.

I årets første tre måneder endte omsætningen i divisionen på 135 mio. euro, mens driftsresultatet (EBIT) sluttede på 18 mio. euro.

Det skal holdes op imod en omsætning på 127 mio. euro og et driftsoverskud på 20 mio. euro i første kvartal 2016.

UÆNDREDE FORVENTNINGER

For 2017 fastholder Rockwool forventningerne om en EBIT-margin på lidt over 10 pct. og en salgsvækst i intervallet 2-4 pct. i lokal valuta.

Til sammenligning landede virksomheden i 2016 en samlet omsætning på 2202 mio. euro samt en EBIT-margin på 10,8 pct.

Tabel over Rockwools regnskab for første kvartal af 2017:

Rockwools forventninger til 2017:

/ritzau/FINANS