Rockwool: Tyskland og Frankrig tynger regnskabet

Isoleringsvirksomheden Rockwool skuffer en smule på toplinjen i tredje som følge af udfordrede kernemarkeder i Europa. Til gengæld er det positivt, at selskabet vil øge kapaciteten i Nordamerika, da der er stort potentiale i integrerede loftløsninger.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

- Toplinjen skuffer en anelse, og det er særligt de store Rockwool-markeder Tyskland og Frankrig, der skuffer. Myndighederne har her igangsat initiativer, der skal øge renoveringen af den eksisterende byggemasse. Det er endnu ikke slået helt igennem og gør det formentlig først i 2016. Med den økonomiske nedgang, vi ser i disse lande, bliver byggekonjunkturerne negativt påvirket, og det sætter priserne under pres, hvilket skader Rockwool, siger Søren Løntoft Hansen.

Desuden er der på disse markeder i stigende grad lokale konkurrenter, der er med til at udfordre på toplinjen.

Han påpeger, at også udfordringerne i den russiske økonomi påvirker Rockwool negativt, mens der til gengæld er lyspunkter at spore i Skandinavien, Storbritannien, visse sydeuropæiske lande og ikke mindst i Nordamerika.

- Jeg hæfter mig også ved den rigtig gode udvikling i Nordamerika, hvor Rockwool fortsat vokser med tocifrede vækstrater. Her har selskabet for alvor fået foden indenfor det amerikanske marked, hvilket understreges af torsdagens meddelelse om yderligere kapacitet i form af en fabrik inden for loftløsninger. Jeg er alt i alt positivt overrasket over den store efterspørgsel, vi fortsat ser på det amerikanske marked, siger senioranalytikeren og fortsætter:

- Rockwool er gennem opkøb blevet i stand til at levere samlede, integrerede loftløsninger, og det er noget, der er stor efterspørgsel efter i både USA og Europa. Så det giver rigtig god mening at øge kapaciteten yderligere i Nordamerika.

Endelig noterer Søren Løntoft Hansen, at Rockwool afholder kapitalmarkedsdag i den kommende uge, og at der i den forbindelse meget vel komme flere vigtige informationer, som ikke fremgår af fredagens regnskab.

- Der er kapitalmarkedsdag på mandag, og her vil Rockwool formentlig give flere detaljer bag regnskabstallene samt løfte sløret for den spareplan, der skal kaste 50 mio. euro af sig inden 2017, slutter han.

Aktien falder efter en times handel fredag med 1,6 pct. til 1068 kr.