Rockwool-transformationsprogram er forud for tidsplan

Topchef Jens Birgerssons spareprogram for Rockwool kører hurtigere end planlagt. Indvirkningen på driftsresultatet (EBIT) er ifølge stenuldsproducenten 19 mio. euro i årets første seks måneder, fremgår det af Rockwools regnskab.

Rockwools direktør Jens Birgersson Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Det betyder ifølge administrerende direktør Jens Birgersson, der igangsatte transformationsprogrammet sidste år, at programmet formentlig kan afsluttes i år.

»Vi er lykkedes med at løfte priserne. En tredjedel af forbedringerne fra programmet kommer fra prisfastsættelsen. Reduktionen af faste udgifter og af medarbejderne ligger bag os. Det hele skrider frem forud for planen«, siger Jens Birgersson til Ritzau Finans.

Han har tidligere meldt ud, at Rockwool vil opnå forbedringer af driften på 50 mio. euro i 2017 som følge af programmet.

»Vi har opnået 5 mio. euro i fjerde kvartal 2015, 7,5 mio. euro i første kvartal 2016 og yderligere 12 mio. euro i tredje kvartal. Samlet er det groft regnet omkring 25 mio. euro. Jeg forudser, at vi i andet halvår kan opnå yderligere 20 mio. euro. På sammenlignelig basis ? hvis man tager fjerde kvartal sidste år ud ? giver det yderligere 15 mio. euro. Dermed er vi oppe på omkring 40 mio. euro«, forudser Jens Birgersson.

»Fra starten af næste år kan vi begynde at holde op med at tale om forretningstransformationen, og vi vender tilbage til den normale implementering af strategien«, forudser han videre.

Rockwool har oplyst, at omkring 500 medarbejdere skal afskediges som følge af programmet. Omkostningerne til restruktureringen blev annonceret til at blive 10 mio. euro i løbet af 2016. Heraf er stort set ingen dog blevet indregnet endnu.