Rockwool-topchef: Den russiske bjørn sover stadig tungt

Der var et fald i Rockwools salg i Rusland. Og selv om selskabets lokale folk tror, at det russiske marked så småt er ved at vågne, mener stenuldsproducenten topchef, Jens Birgersson, at man skal slå koldt vand i blodet.

Foto: Søren Bidstrup. Rockwools direktør Jens Birgersson. Der var et fald i Rockwools salg i Rusland. Og selv om selskabets lokale folk tror, at det russiske marked så småt er ved at vågne, mener stenuldsproducenten topchef, Jens Birgersson, at man skal slå koldt vand i blodet.
Læs mere
Fold sammen

»Salget i Rusland er nede med mere end 15 pct., når man medregner valutaeffekten. Nettoeffekten på salget er stor. Men det er noget, vi havde forventet. Vi har også flere gange meldt ud, at vi venter, at 2016 bliver endnu et år med omstrukturering,« forklarer administrerende direktør Jens Birgersson, efter at Rockwool torsdag morgen har fremlagt sit regnskab for første kvartal 2016.

Han har dog ingen planer om at forlade det geografisk enorme land.

»Vi vil blive i markedet, fastholde vores position og håber, at der begynder at komme bedringer næste år,« slår Jens Birgersson fast.

Rockwools samlede salg af isolering i Østeuropa som region steg ellers med 1,9 pct. i lokal valuta i første kvartal i forhold til samme periode året før. Væksten i Polen fladede ud, mens der altså var faldende salg i det økonomisk hårdt pressede Rusland, fremgår det af regnskabet.

»Jeg tror, at vores lokale hold mener, at det værste er bag os. Men jeg har været med længe nok til, at jeg siger, at vi først må satse på markedet, og så se bedringen i tallene, før vi foretager os noget. Ellers vil vi blive ved med at sige, at det sker næste kvartal og så næste kvartal i lang tid frem. Det vil jeg ikke gøre,« fastslår Jens Birgersson.

Han mener dog, at der før eller siden nok skal komme en bedring i det russiske marked.

Tilbagegang i Rusland er da også aftagende, men den russiske valuta, rublen, er ikke på Rockwools side. Selv om den i perioder er blevet styrket i første kvartal, er den overordnet svækket, påpeger Rockwools administrerende direktør.