Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Rockwool er én af de virksomheder, der på det seneste har oplevet, at markedsvilkårene ændrer sig på selskabets vigtige markeder. I Europa udebliver væksten, i Rusland skaber Ukraine-krisen og handelskrig usikkerhed, mens byggeriet i USA buldrer derudad og skaber nye vækstmuligheder i et marked, som i dag ikke længere har den store tradition for at isolere med stenuld. Siden juni er selskabets aktiekurs faldet med over 23 procent.
»I foråret troede vi, at Europa var på vej ud af suppedasen. Så kommer vi hjem fra ferie, og billedet er fuldstændig vendt. Hvor meget det har at gøre med Rusland, ved jeg ikke, men det spiller en rimelig stor rolle, specielt i Tyskland. Her kan man tydeligt se det på erhvervslivets tillidsindikatorer, der er gået i minus. Det er ikke så sjovt, men vi er vant til det, og så må vi bare skifte gear igen,« siger Rockwools topchef, Eelco van Heel.»Men det ændrer ikke så forfærdeligt meget ved vores strategi. Vi fortsætter for eksempel med at modernisere vores produktionsplatform i Europa, dér hvor vi allerede har besluttet at gøre det, for det handler om at få mere ud af produktionslinjerne. Vi gør det, vi skal gøre,« siger han.
Satser på pakkeløsninger
Fremtiden for Rockwool på det europæiske marked ligger ifølge Eelco van Heel i samlede systemer fremfor enkelte komponenter. Han henviser eksempelvis til Rockwools forretning inden for udvendige facader, hvor Rockwool har købt selskaberne HECK og Fast, der leverer udvendige facader.
»Ved at købe HECK og Fast er vi ved at samle et Rockwool-system, hvor vi leverer en samlet pakkeløsning inden for facaderenovering og -isolering. Det er begyndt at få succes, og vi har lignende planer i mange subsegmenter. Al den energi, vi nu investerer i det, skulle gerne give et afkast på et tidspunkt. Kan vi ikke leve af at vokse i Europa, må vi gøre det på en anden måde,« siger Eelco van Heel.