Rockwool ligger lunt i svinget til dansk opsving

I Hobro står Rockwools nyrenoverede fabrik og 150 ansatte klar til at servicere det danske marked efter en totalrenovation til omtrent 500 mio. kr. Nu mangler opsvinget bare.

Produktion af rockwool på fabrikken Rockwool i Ø. Doense ved Hobro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

I Hobro står Rockwools nyrenoverede fabrik og 150 ansatte klar til at servicere det danske marked efter en totalrenovation til omtrent 500 mio. kr. Nu mangler opsvinget bare, skriver dagbladet Børsen.

Niveauet for påbegyndt nybyggeri i Danmark er nemlig faldet, siden Rockwool påbegyndte fornyelsen for knap fire år siden. Antallet af nybyggede kvadratmeter løber op i 300.000 kvadratmeter om måneden ifølge tal fra Danmarks Statistik, hvilket er langt fra niveauet på 800.000 kvadratmeter, som var niveauet før boligboblen i 2006, og som bliver husket som de glade dage hos stenuldsproducenten.

- Vi havde selvfølgelig en helt klar forventning om, at markedet skulle forbedre sig væsentligt, siger den administrerende direktør hos Rockwool Scandinavia, Thomas Kähler, til Børsen, og bemærker, at markedet dog er begyndt at gå i den rigtige retning.

I 2006 og 2007 måtte Rockwool melde alt udsolgt og indføre kvoteordninger, og det er især den situation, Rockwool ønsker at undgå. Thomas Kähler kan ifølge avisen berette om vandrehistorier om folk, der overnattede på Rockwools parkeringsplads, og forsikrer om, at den situation ikke opstår igen, da Rockwool nu har tilstrækkelig kapacitet.