Rockwool-chef: Direktørskifte løfter omkostningerne

Rockwools regnskab for tredje kvartal indeholdt en nedjustering af forventningerne til hele 2014's bundlinje, og en del af forklaringen skal hentes i "justeringer i restruktureringsomkostningerne," forklarer Rockwool i regnskabet.

Gilles Maria er CPO i Rockwool. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Helles Eriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De øgede omkostninger er fordelt over hele koncernen, men noget af det hænger sammen med beslutningen om at udskifte selskabets topchef, Eelco van Heel, med Jens Birgersson, der tiltræder senest i begyndelsen af marts næste år.

- Restruktureringerne er fordelt over hele gruppen, og noget af det stammer fra udskiftningen af den administrerende direktør, sagde Gilles Maria, der er finansdirektør hos Rockwool, i forbindelse med en telekonference efter regnskabet torsdag aften.

Han understregede samtidig, at der er tale om en engangsomkostning, som ikke vil kunne mærkes i Rockwools regnskabstal i 2015. Samlet set regner Rockwool med engangsomkostninger i størrelsesordenen 20 mio. euro i 2014.

Selskabets forventninger til 2014's nettoresultat blev i regnskabet sænket til 110-120 mio. euro fra tidligere ventet 127 mio. euro. En del af forklaringen på nedjusteringen er også valutamodvind fra særligt den russiske rubel.

Årsagen til, at Rockwool åbner op for et spænd på 10 mio. euro i de nye forventninger, selv om der er relativt kort tid tilbage af året, skal findes i, at det kan være svært at forudse de sidste to måneder.

- Vi har indtil nu kun lukket til og med oktober i vores beregninger, så vi mangler at lukke både november og december. Vi ved, at december per definition er svær at forudsige, og det ligger bag spændet på 110-120 mio. euro, sagde Gilles Maria i forbindelse med telekonferencen.