Rockwool-arving gør sig klar til tronen

Thomas Kähler, der er femte generation i Rockwool-dynastiet, træder frem og taler om sin rolle i selskabet, der til næste år skal have ny bestyrelsesformand.

En ny generation af Kähler-familien er klar til at sætte sit aftryk på den absolutte top i Rockwool. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Ladegaard

Siden Valdemar Kähler i 1909 var med til at grundlægge Korsør Stenforretning, der siden blev til Rockwool, har der været en Kähler i isoleringsgigantens absolutte top.

Efter i en række år at have strittet i mod på grund af en lyst til at starte egen virksomhed er næste generation i skikkelse af Thomas Kähler nu klar til at træde frem på scenen og indtage en nøglerolle i stenisoleringsvirksomheden, skriver Børsen.

Thomas Kähler endte alligevel i Rockwool først som direktør i datterselskabet RockDelta. Siden som bestyrelsesmedlem og adm. direktør i Rockwool Scandinavia.

Faren Tom Kähler stopper til foråret som bestyrelsesformand, og uden at det er officielt, hvad der så skal ske, står det skrevet i stenuld, at Thomas Kähler indtager en nøglerolle.

"Det er klart, at Thomas er familiens kort i bestyrelsen og ledelsen. Begge steder gør han det godt. I fremtiden er det ham, der bliver familiens operationelle indgang til virksomheden. Præcis hvordan, må tiden vise," siger næstformand i bestyrelsen, Novozymes-direktør Steen Riisgaard, til Børsen.

Thomas Kähler selv vil imidlertid ikke udelukke, at hans fremtid endnu kan ligge uden for Rockwool.

"Min fremtid kan også være uden for Rockwool. Men min bestyrelsespost er vigtig, for der har jeg min pligt over for familien for at være med," siger Thomas Kähler til Børsen.

Kähler-familien er blandt Danmarks 10-15 rigeste og er før blevet vurderet til at sidde på en pengetank på 5-6 mia. kroner. Selvom alle generationer siden Valdemar Kähler har siddet i toppen af Rockwool, så har oldebarnet Thomas Kähler ifølge ham selv aldrig følt sig presset i firmaet.

"Det har aldrig ligget i kortene, at jeg skulle sidde her. Jeg var tværtimod i lang tid helt sikker på, at jeg netop ikke skulle ind i virksomheden. Jeg ville hellere forfølge min egen karriere andre steder, hvor der ikke kunne sættes spørgsmålstegn ved favorisering, og om jeg blot var ansat på grund af mit efternavn," siger Thomas Kähler til Børsen.

Rockwool har i dag en børsværdi på godt og vel 11,5 mia. kroner. Selskabet gik i 1996 i på børsen, og familien sidder sammen med Rockwool Fonden 47 pct. af aktierne og 61 pct. af stemmerne.