Rivals exit fra Aalborg giver ekstra passagerer for SAS

Lufthansas farvel til Aalborg lufthavn har betydet ekstra kunder til SAS på især indenrigsflyvningerne til København, hvorfra aalborgenserne tager videre ud i verden.

Efter blot et år med ruten droppede tyske Lufthansa i udgangen af marts sine flyvningerne fra Aalborg Lufthavn til Frankfurt i Tyskland. Dette har resulteret i, at SAS har fået øget sin andel af rejsende på indenrigsruten til København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Efter blot et år med ruten droppede tyske Lufthansa i udgangen af marts sine flyvningerne fra Aalborg Lufthavn til Frankfurt i Tyskland.

Dette har resulteret i, at SAS har fået øget sin andel af rejsende på indenrigsruten til København. Alene i juli steg antallet af passagerer på ruten således med 10,1 pct. og en stor del af dem flyver videre ud i verden, skriver Jyllands-Posten.

- Vi har foretaget en stikprøveundersøgelse som viste, at mellem 40 og 45 pct. af passagererne på indenrigsruten flyver videre ud i verden fra København. Andelen er større end tidligere, og det indikerer, at den manglende rute fra Frankfurt får flere rejsende til at bruge København som knudepunkt, siger direktør for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, til Jyllands-Posten.

Et fald i billetpriserne på omkring 5 pct. menes ligeledes at være årsag til de flere kunder mellem Aalborg og København.