Rivaler trækker TV2 i landsretten

Retssagerne hober sig op i TV2's kølvand forud for en ny salgsproces af koncernen.

Stationen anklages bl.a. for misbrug af sin dominerende position inden for tv-reklamer og skal nu atter have gransket sine årsrabataftaler med annoncørerne - denne gang i landsretten, skriver Børsen.

MTG og SBS TV har trecifrede millionbeløb på spil, når de for anden gang trækker Danmarks største kommercielle tv-kanal på anklagebænken for prisdumping og ulovlig rabatstruktur.

De to mediekoncerner, der står bag henholdsvis Viasat- og TV3-kanalerne samt SBS Net og Kanal 5, ankede før jul Konkurrenceankenævnets kendelse, der 1. november blåstemplede TV2's rabatstruktur.

En afgørelse, som umiddelbart lettede TV2 for erstatningskrav på flere hundrede mio. kroner fra MTG og SBS, der samtidig atter måtte vinke farvel til håbet om at vinde tabte reklamekroner tilbage.

Millioner, der ellers var i sigte et år tidligere, da de fik medhold i Konkurrencerådet, som modsat ankenævnet fastslog, at TV2's årsrabataftaler er ulovlige, og at koncernen misbruger sin dominerende stilling på markedet for landsdækkende tv-reklamer.

»Det er lidt uklart nogle steder, hvorfor Konkurrencerådets afgørelse ikke holdt. I og med, det er en af de sager, der vipper rundt mellem rådet og ankenævnet, så føler vi også, vi har en fair chance i sagen,« siger adm. direktør Henrik Ravn fra SBS TV.

Kilde: Børsen