Ritzau skal være aktieselskab

Det skal sikre, at nyhedsbureauet overlever efter at have mistet nogle af deres store kunder.

Foto: JENS NØRGAARD LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ritzaus Bureau har besluttet, at de i 2012 vil omdannes til et aktieselskab. Meningen er, at sikre bureauet en positiv udvikling i stil med den, de andre nordiske bureauer har været igennem i de seneste 5-10 år, lyder det i en pressemeddelelse. Det sker allerede kort tid efter, Berlingske Media trak sig ud af samarbejdet med Ritzau, og nu er bestyrelsen enige om at ophæve interessentskabet og lave det om til et aktieselskab.  

"For mig at se, er det et enten eller. Ritzau overlever ikke med den nuværende struktur. Vi har erkendt, at interessentskabsformen er politiserende. Den fremmer en situation, hvor de enkelte interessenter i højere grad er optaget af egne interesser end af virksomhedens forhold.,” siger bestyrelsesformand hos Ritzau, Erik Bjerager, til Mediawatch.  
Berlingske Media, Syddanske Medier, Bornholms Tidende og Kjerteminde Avis opsagde tidligere i år medlemsskabet af Ritzaus Bureau med udgangen af 2011.De fire opsigelser og  ny, billigere basispakke har medført et stortindtægtstab for Ritzaus Bureau, der nu har iværksat en spareplan påca. 13 mio. kr., der skal sikre balance i økonomien fra årsskiftet.