Riskær risikerer millionsmæk på ejendomskollaps

Den bedrageridømte finansmand Klaus Riskær Pedersen risikerer at miste op imod 24 mio. kr. på kollapset i ejendomsselskabet Porthus Gruppen, der som storkunde i Roskilde Bank for nylig måtte træde i betalingsstandsning. Det skriver dagbladet Børsen tirsdag.

Foto: Lea Meilandt Mathiesen.
Læs mere
Fold sammen
Ejeren af Porthus Gruppen, Ahrnt Clausen, er nemlig identisk med den fynske forretningsmand, som Klaus Riskær Pedersen solgte sit seneste forretningseventyr, stamcellefirmaet Copygene, til i maj 2008 for sammenlagt 42 mio. kr.

Ifølge dagbladet Børsens oplysninger har Riskær modtaget 18 mio. i betaling, og det var planen, at Riskær først skulle have anden og sidste trance på 24 mio. kr. om to år, når han er tættere på løsladelse efter afsoning af den fængselsdom på seks år, han indledte i oktober sidste år.

Riskær ejede Copygene-aktierne gennem investeringsselskabet Furesøhøj, som han er eneanparts-haver i.

Klaus Riskær Pedersen skriver i en mail fra sin fængselscelle i Sdr. Omme, at han er bekendt med betalingsstandsningen i Ahrnt Clausens ejendomsselskab, Porthus Gruppen.

Han hæfter sig dog ved, at hans eget investeringsselskab, Furesøhøj, ikke har belånt aktiverne, herunder værdien af de solgte Copygene-aktiver, skriver Børsen.

Ritzau

 
Læs også:

De rigeste kendisser under 30

SAS' hemmelige kort

Verdens dummeste svindlere