Riskær: Jeg er ikke en korkprop

Klaus Riskær Pedersen undsiger nu Business.dks læsere. De har kåret ham til manden, der kommer igen. Men Riskær har ifølge eget udsagn aldrig været til bunds.

Finansmanden Klaus Riskær. Her ses han sidste sommer, efter han blev idømt seks års fængsel for bedrageri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Den bedrageridømte erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen er ikke beæret over, at Business.dk læsere giver ham prisen som korkproppen. Snarere tværtimod.

I en afstemning, hvor blandt andre Stein Bagger og Morten Lund også er med, satser læserne deres stemme på, at Riskær vil være den første til at komme ovenpå igen. Business.dk har lavet en liste over folk fra erhvervslivet, der har oplevet massiv modgang og spørger så læserne, hvem de tror, der kommer bedst over nedturen og igen vil være at finde som succesfuld erhvervsmand.

Men Riskær mener, at det er fuldstændig forvredet, at han overhovedet skulle være gået ned.

”Mange i befolkningen går rundt med den mystiske misopfattelse at en konkurs for 18 år siden gør, at jeg ikke kan skabe nye ting. Den er sikkert bestyrket af, at de fleste ved at jeg også 'mistede' de godt 400 millioner, jeg skabte i CyberCity, da Erhvervs- og Selskabsstyrelsen beslaglagde den familiefond jeg selv havde skabt (og bagefter smed mig i spjældet for). Det som jeres læsere ikke har forstået er, at jeg siden jeg ”tabte” den anden store formue (med beslaglæggelsen af Fonden), bare er startet forfra,” skriver Klaus Riskær Pedersen i en mail til business.dk.

"Fængsel - ikke min beslutning"
Herefter nævner han i flæng, hvilke selskaber han har startet siden 2004 - startende med CopyGene. Det blev dog sidenhen solgt til til erhvervsmanden Ahrnt Clausens selskab Porthus Holding A/S for 42 millioner kroner. Clausen er sidenhen kommet i en situation, hvor han ikke kan betale beløbet til Riskær, hvilket har betydet et tab på 22 millioner.

Desuden har Riskær købt en kæmpe ejendom i 2005 for 37 millioner kroner, startet hjemmehjælpen i 2006, startet Tracktesting i 2007, Global Dental i 2008 og DigiStreams fra cellen i Søndre-Omme i 2009, lader han forstå.

”At jeg skal sidde og spilde tiden i et fængsel er i sagens natur ikke min beslutning. Men det har ingen betydning for det aktive udviklingsarbejde, som jeg er en del af. Andre folk varetager ledelsesfunktioner i selskaber, selskabsdrift og formueforvaltning. Min rettighedsfrakendelse udelukker ikke, at jeg netop kan lave udviklingsarbejde sammen med ledelserne i selskaberne,” skriver Riskær.


Fik du læst:

Sådan genkender du en svindler

Ups, det mente vi ikke

De mest opsigtsvækkende konkurser