Risiko for Vestas-nedjustering

Både investorer og analytikere er spændte forud for Vestas kvartalsregnskab. Senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank anerkender en risiko for en nedjustering i dag fra vindmølle-producenten.

Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er tidligere blevet beskrevet som et ”nu-eller-aldrig”-regnskab for Vestas, der skal vise, om investorerne virkelig kan have tillid til topchef Ditlev Engels evne til at skabe resultater. Senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank har også samme følelse forud for dagens regnskab fra vindmølleproducenten. Et regnskab, der i hans øjne indebærer en risiko for en nedjustering, selvom meget peger den anden vej.

”Der skal komme nogle tungtvejende positive nyheder sammen med regnskabet, hvis aktiekurserne ikke skal falde på det. Ditlev Engel skal gå ud og opjustere på 2011-forventningerne eller et eller andet. Men uanset hvad han siger om 2011-forventningerne, så vil analytikerne stille sig skeptiske over for det. Fordi han har nedjusteret to gange i 2010, så hvordan skal vi tro på hans 2011-mål? Jeg forventer ikke selv en nedjustering, men der er kommet negative data på Vestas. Der har været forsinkelser og nedjusteringer fra Vestas-leverandører,” siger han.

Når Jacob Pedersen kigger nærmere i krystalkuglen, ser regnskabet sådan her ud:
 
”Jeg tror, at vi kommer til at se lidt tilbagegang i tredje kvartal. På toplinien kommer der også lidt tilbagegang, og så forventer jeg et primær driftsresultat i niveauet 121 millioner euro. Man nedjusterede sidst i august, men med den ordretilgang der har været her i tredje kvartal kombineret med resultatet, kan man godt fastholde de forventninger til 2010,” siger han.

Er det her virkelig nu eller aldrig?

”Det tager i hvert fald lang tid at hente tilliden i markedet, hvis de kommer ud og nedjusterer nu. Hvis man kan levere et godt regnskab i dag og styrke forventningerne, så kan Vestas gå en langt bedre tid i møde end det man har oplevet de senere par år.”

Ordrerne har været det store kardinalpunkt for Vestas. Dem har man fået en del af i år. Men det er nødvendigvis ikke nok til at tilfredsstille markedet.
 
”Spørgsmålet er om de vindmøller kommer op at stå i 2010, 2011 eller 2012. Hvis møllerne først kan leveres i 2012, så får det ikke nogen påvirkning for omsætningen og indtjeningen i år og dermed påvirker det ikke positivt der. Det er et åbent spørgsmål om de kan fastholde forventningerne. Mange investorer vil tage det ilde op, hvis de ordrer kommer så sent, at man er nødt til at nedjustere. Det vil give udsædvanlige ridser i tilliden til Vestas,” siger Jacob Pedersen.