Risiko for storstrejke i SAS i denne uge

Inden for de næste to-tre dage kan i alt knap 800 SAS-piloter meget vel være i strejke.

Foto: JOHAN NILSSON. Inden for de næste to-tre dage kan i alt knap 800 SAS-piloter meget vel være i strejke.
Læs mere
Fold sammen

SAS sidder nemlig lige nu i hårde forhandlinger med piloternes fagforeninger i både Norge og Sverige om nye overenskomster.

Det skriver branchesitet Check-in.

»Der pågår nu forhandlinger med de to norske pilotforeninger, og vi er fast besluttet på at blive enige ved hjælp af mægler,« understreger kommunikationskonsulent Anna Vibeke Nielsen fra SAS over for Check-in.

Hvis ikke SAS og fagforeningerne når en aftale inden midnat natten mellem onsdag og torsdag, så vil 435 norske piloter nedlægge arbejdet fra torsdag morgen og små 400 svenske piloter vil følge efter fredag.

De svenske piloter har udsendt varsel om konflikt fra fredag klokken 18.

»Dem varslede svenske strejke vil omfatte mange af de piloter, som bemander de af SAS' mellemdistancefly, som har base i Stockholm Arlanda-lufthavnen. En strejke vil derfor kraftigt berøre SAS' svenske, skandinaviske og europæiske ruter til og fra Arlanda,« oplyser Check-in.

Der er ikke udsigt til at de danske piloter også nedlægger arbejdet.

»Vi indgik en to-årig aftale i 2015 med Dansk Pilot Forening sidste år, så der er ingen forhandlinger herom med de danske piloter,« siger Anna Vibeke Nielsen.

»Hvis de i alt knap 800 norske og svenske SAS-piloter nedlægger arbejdet, så vil strejkens omfang overgå den strejke, som Norwegians danske, norske og svenske piloter gennemførte i februar og marts sidste år.«