Ringkjøbing Landbobank skifter ud i bestyrelsen

Den vestjyske storbank følger Finanstilsynets henstillinger og skifter ud i bestyrelsen.

Foto: Carl Redhead. Finanstilsynet besluttede i 2012, at der for gruppe I og II pengeinstitutter skal være et medlem af bestyrelsen, som har erfaring med ledelse fra et pengeinstitut.
Læs mere
Fold sammen

Det blev til 11 år som bestyrelsesmedlem i Ringkjøbing Landbobank for købmand Keld Hansen. I forbindelse med bankens generalforsamling træder han nu tilbage for at give plads til, at den vestjyske storbank kan følge Finanstilsynets henstillinger.

Finanstilsynet besluttede i 2012, at der for gruppe I og II pengeinstitutter skal være et medlem af bestyrelsen, som har erfaring med ledelse fra et pengeinstitut.

"På denne baggrund har repræsentantskabet besluttet at indstille til en ændring af bankens vedtægter, således at repræsentantskabet kan vælge medlemmer direkte ind i bestyrelsen," skriver Ringkjøbing Landbobank i den netop offentliggjorte årsrapport for 2012.

Derfor bliver købmand Keld Hansen nu skiftet ud med tidligere bankdirektør Jørgen Lund, 63 år, der netop er gået på pension fra Jyske Bank og fremover vil bestride posten som bestyrelsesmedlem i Ringkjøbing Landbobank.