Ringkjøbing Landbobank opjusterer efter vækstgivende halvår

Flere udlån og færre nedskrivninger har været med til at give fortsat fremgang hos Ringkjøbing Landbobank i årets første seks måneder, hvor udviklingen har været så positiv, at banken har valgt at opjustere sine forventninger til helåret 2016.

På bundlinjen landede Ringkjøbing Landbobank et resultat før skat på 327 mio. kr., hvilket er en forbedring på 8 mio. kr. sammenlignet med de første seks måneder af sidste år, hvor banken tjente 319 mio. kr., inden skatten var betalt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opjusteringen kommer, efter at banken i første halvår har haft en basisindtjening på 488 mio. kr., hvilket er 6 mio. kr. højere end samme periode sidste år, hvor basisindtjeningen endte på 482 mio. kr.

I halvårsregnskabet, der er offentliggjort onsdag morgen, skriver ledelsen, at bankens udlån i perioden er steget med hele 18 pct. og indlånene samtidig er gået frem med 4 pct. En del af fremgangen tilskrives en "fortsat meget tilfredsstillende" kundetilgang i såvel afdelingsnettet som nichekoncepterne.

Basisresultatet før nedskrivninger på udlån viste en fremgang til 338 mio. kr. fra tidligere 333 mio. kr. Og på grund af faldende nedskrivninger på udlån, som gav et tab på 24 mio. kr. i første halvår mod 29 mio. kr. i samme periode året før, lykkedes det banken at ramme et basisresultat på 314 mio. kr. - svarende til en forbedring på 10 mio. kr. i forhold til første halvår 2015.

På bundlinjen landede Ringkjøbing Landbobank et resultat før skat på 327 mio. kr., hvilket er en forbedring på 8 mio. kr. sammenlignet med de første seks måneder af sidste år, hvor banken tjente 319 mio. kr., inden skatten var betalt.

Den generelle fremgang får Ringkjøbing Landbobank til at opjustere forventningerne til 2016, hvor der nu ses et basisresultat på 525-600 mio. kr. Tidligere ventede banken et basisresultat i intervallet 475-575 mio. kr.