Ringkjøbing Landbobank fortsætter i sikker stil

Ringkjøbing Landbobank fastholder forventningerne til 2016 om et basisresultat på 475-575 mio. kr. Det fremgår af regnskabet for første kvartal af 2016 onsdag morgen.

Foto: Henning Bagger. Arkivfoto: Ringkjøbing Landbobank.
Læs mere
Fold sammen

Ringkjøbing Landbobank kom pænt i gang med 2016, hvor gebyrindtægterne ganske vist gik tilbage i første kvartal, hvilket også smittede af på de nedre linjer i resultatopgørelsen.

Trods det lave renteniveau voksede nettorenteindtægterne dog en smule, mens nedskrivningerne fortsat er på skrump, og alt i alt indikerer det en sund portefølje for Ringkjøbing Landbobank.

I årets første tre måneder faldt nedskrivningerne på udlån til 11 mio. kr. fra 15 mio. kr. i samme kvartal året før. Dertil endte netto renteindtægterne på 166 mio. kr. mod 161 mio. kr. i sidste års første kvartal.

Til gengæld gik posten for gebyrer og provisionsindtægter tilbage til 66,7 mio. kr. fra 71,2 mio. kr. året før. Det var med til at give netto rente- og gebyrindtægter på 227 mio. kr. i første kvartal i år mod 230,5 mio. kr. et år tidligere.

»Dette skal sammenholdes med en stigning i udlånsmængderne på 11 pct., hvilket understreger konkurrencen i sektoren, ligesom netto renteindtægterne stadig er påvirket af det lave renteniveau«, skriver banken i regnskabet for første kvartal, der er offentliggjort onsdag morgen.

De faldende nedskrivninger har været medvirkende til, at banken kommer ud af første kvartal med et basisresultat på 157 mio. kr., efter at der stod 153 mio. kr. ud for samme post et år tidligere.

Til gengæld viser beholdningsresultatet for første kvartal i år "kun" et plus på 2 mio. kr. inklusive fundingomkostninger af beholdningen. Det er noget mindre end sidste års første kvartal, hvor beholdningsresultatet viste et plus på 23 mio. kr.

Det har samtidig været med til at påvirke bundlinjen i dette års første tre måneder, idet resultatet før skat er endt på 159 mio. kr., hvilket er lavere end de 176 mio. kr., der blev realiseret et år tidligere.

Fremadrettet er det fortsat bankens forventning, at de samlede nedskrivninger i 2016 vil blive lavere end i 2015.