Ringe tiltro til ny bankpakke

Selv om de store erhvervsorganisationer nærmest skriger efter en ny bankpakke, tror kun få virksomheder, at den vil kunne vil løse deres problemer.

De store erhvervsorganisationer råber på en ny bankpakke, der skal sikre finansieringen til deres medlemmer. Men blandt virksomhederne er der ringe tiltro til, at den såkaldte bankpakke II vil løse problemerne, viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Ifølge undersøgelsen forventer næsten to ud af tre virksomheder, at en bankpakke II, der skal tilføre bankerne op mod 100 milliarder kroner i statslig kapital, kun i ringe grad eller slet ikke vil have positive effekter for dem selv.

- Vores medlemmer ved godt, at bankpakke II skal sikre bankernes overlevelse og fremdrift. Men fra den bliver vedtaget, og til den virker, kan der gå meget lang tid. Så jeg tror ikke, det er fordi, virksomhederne er negative over for bankpakken, men fordi de har konkluderet, at det ikke er i morgen, de selv får en vitaminindsprøjtning, siger adm. direktør Jens Klarskov, Dansk Erhverv, til dagbladet Børsen.

/ritzau/