Riis på sponsor-jagt op til Tour de France

Bjarne Riis har selv indtaget direktør-posten i Danmarks største cykelhold, der har indledt jagten på et nyt hoved-sponsorat.

Oleg Tinkoff (th.) ved præsentationen af sponsorat af Bjarne Riis' cykelhold sammen med Lars Seier (tv) i juli 2012. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når en af årets absolut største sportsbegivenheder, cykelløbet Tour de France, sættes i gang om få uger, har cykelholdet Team Saxo-Tinkoff store forhåbninger til holdets største stjerne Alberto Contador. Han er blandt de absolutte favoritter i løbet, og var ikke med i 2012 på grund af en dopingdom.

Sponsorjagt

Alberto Contador vil givetvis løfte holdets sportslige præstationer i årets Tour de France og sikre sponsorerne stor synlighed. Men cykelholdet håber, at man kan sikre de økonomiske rammer for fremtiden inden løbsstart.

- Der føres intense og positive forhandlinger omkring indgåelse af nyt hoved-sponsorat, og det er ledelsens forventning, at en aftale for 2014 er på plads inden starten af årets udgave af Tour de France, skriver ejer og adm. direktør Bjarne Riis i beretningen til 2012-regnskabet fra Riis Cycling A/S, der er selskabet bag cykelholdet.

Bjarne Riis har i løbet af 2012 genindsat sig selv som adm. direktør.

Holdets nuværende hovedsponsorer er Saxo Bank og Tinkoff Bank. Sponsorater er virksomhedens primære indtægtskilde. Andre vigtige indtægter er events og startpenge.

En mellemvare

Med Contador på sidelinjen det meste af 2012 var året en mellemvare for det ambitiøse hold - også rent økonomisk. Cykelholdet er efter danske forhold en gigant målt på udgifter til løn og er med status som protour i den absolutte verdenstop.

Men i 2012 var der skruet ned på eksempelvis lønninger. I 2011 hævede ryttere, mekanikere og administration i alt cirka 92,5 millioner kroner i løn fra cykelholdet, og det beløb var skrumpet til  68,8 millioner kroner året efter.

Økonomisk har Riis Cycling deponeret mere end 22 millioner kroner hos UCI, Den Internationale Cykelunion. Det er et krav for at opnå status som protour.

Riis Cycling lavede et beskedent overskud på cirka 90 tusinde kroner i 2012, og forventer "et mindre negativt resultat for 2013".