Rigmandsbank mistænkt for fusk op til krak

Bagmandspolitiet tiltaler Capinordic for mandatsvig og insiderhandel forud for bankens konkurs i 2010.

Bagmandspolitiet mistænker den konkursramte Capinordic Bank for brud på straffeloven og lov om finansiel virksomhed op til, at banken gik bankerot i 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bagmandspolitiet mistænker den konkursramte Capinordic Bank for brud på straffeloven og lov om finansiel virksomhed op til, at banken gik bankerot i 2010.

Derfor har bagmandspolitiet, der formelt går under navnet Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), rejst tiltale mod den krakkede velhaverbank, oplyser statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

»Det er af stor samfundsmæssig betydning at få afklaret, om der op til bankens konkurs er begået strafbare forhold. Vi har på baggrund af en række anmeldelser fra Finanstilsynet og Kammeradvokaten grundigt efterforsket sagen, og vi har nu valgt at rejse tiltale om blandt andet mandatsvig og skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed i sagen om Capinordic Bank,« siger han i en pressemeddelelse.

Det bliver nu op til Retten i Lyngby at vurdere, om tidligere ansatte i banken har gjort sig skyldige i mandatsvig, insiderhandel og andre ulovlige forhold, sådan som bagmandspolitiet formoder.

»Det er afgørende, at samfundet kan have tillid til bankerne, og jeg er derfor stærkt optaget af, at vi får afdækket, om der er strafferetligt kan gøres et ansvar gældende i anledning af de banker, der gik ned under den finansielle krise. Jeg er derfor tilfreds med, at vi nu er kommet så langt, at vi kan begynde sagen mod Capinordic Bank ved domstolene, der altså har det endelige ord i denne sag,« siger Morten Niels Jakobsen.