Rigmand sparker liv i fodboldbrætspil

Milliardæren Erik Skjærbæk investerer millioner i et nyt fodboldbrætspil, som er udviklet af en fynsk SFO-leder.

Foto: Keld Navntoft.
Læs mere
Fold sammen

Milliardæren Erik Skjærbæk investerer millioner i et nyt brætspil for fodboldentusiaster, skriver Børsen.

Hele eventyret begyndte, da den fynske, daværende SFO-leder Nickolas Jansen tog kontakt til Erik Skjærbæk over Facebook i håb om at rejse midler til at gøre brætsspilsdrømmen til virkelighed.

Erik Skjærbæk, som skabte sin milliard-formue på salget af Svendborg Brakes i 2008, bed på krogen. Kort efter blev selskabet Behind Football ApS oprettet med Erik Skjærbæk som direktør med 65 pct. af ejerskabet, mens Nickolas Jansen udfylder rollen som kreativ direktør med 35 pct. af selskabet.

Spillet er en blanding mellem Ludo, Matador og Trivial Pursuit. Konceptet bag spillet er, at man skal drive sin egen fodboldklub og holde styr på trænere, spillere, sponsorer i konkurrence mod modstanderne. Det vil koste en mio. kroner at sparke projektet i gang, og de to samarbejdspartnere har i første omgang bestilt 5.000 spil i Kina.

Erik Skjærbæk, der især blev kendt for sin store aktiepost i Parken Sport & Entertainment, fortæller til Børsen, at han ellers havde svoret ikke at skulle beskæftige sig med fodbold at gøre igen, men han har alligevel høje ambitioner på spillets vegne.

»Vi er i gang med at patentere spillet, og så bliver det interessant udenfor Danmarks grænser. Spillet kan også bruges til boksning, tennis, Tour de France og NBA. Det kan også blive et flop, og så griner alle sammen af os, og så skal vores familie og venner have fodboldspil i julegave,« siger Erik Skjærbæk.