Rigmand får fuld kontrol i Brøndby

Tidligere bestyrelsesformand Jan Bech Andersen overtager yderligere 12,7 procent af aktierne i Brøndby.

Brøndbys mæcen, Jan Bech Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erhvervsmanden Jan Bech Andersen kommer om et par dage til at eje mere end halvdelen af aktierne i selskabet bag superligaklubben Brøndby IF.

Efter at have udvidet sin andel af aktierne i selskabet i forbindelse med en aktieemission i november gav hovedaktionæren - som reglerne foreskriver - et tilbud til klubbens øvrige aktionærer om at overtage deres aktier.

Ejere af 12,7 procent af klubbens totale aktiekapital har valgt at sige ja tilbuddet, viser en ikke-bindende optælling af accepter, oplyser Brøndby i en fondsbørsmeddelelse.
Dermed kommer Jan Bech Andersen til at eje mere end halvdelen af aktierne i klubben, mere præcist 52,4 procent.

Klubbens bestyrelse anbefalede i december klubbens aktionærer at sige nej til købstilbuddet fra Jan Bech Andersen, men det har flere aktionærer altså valgt ikke at efterkomme.
Jan Bech Andersen var frem til foråret bestyrelsesformand i Brøndby.

Han måtte trække sig som følge af "Oscar-sagen", hvor han på et debatforum for fans havde afgivet fortrolige detaljer om Brøndbys økonomi og var kommet med skarp kritik af blandt andre daværende cheftræner Thomas Frank, som sagde sit job op.

Hovedaktionæren har tidligere oplyst, at han ikke er afvisende over for at genindtræde i klubbens bestyrelse på et senere tidspunkt.

Ved den føromtalte aktieemission i november blev Brøndby tilført cirka 100 millioner kroner, hvoraf Jan Bech Andersen tegnede sig for en større del af de nyudstedte aktier.

Tilførslen af kapitalen har blandt andet givet Brøndby muligheden for at afvikle et millionlån til netop Jan Bech Andersen samt et banklån.
1. februar indfrier Brøndby endnu et banklån og er dermed gældfri for første gang i 30 år, oplyste klubbens administrerende direktør, Jesper Jørgensen, til Ritzau i december.