Rigmænd sprøjter igen penge i Nørrebro Bryghus

De to ejere Frederik Heegaard og Lars Thuesen har endnu en gang været til lommerne for at holde liv i Nørrebro Bryghus, der kickstartede mikrobryggeri-bølgen.

Bryggeriet er yderst synligt i Nørrebro Bryghus restaurant i Ravnsborggade i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en dyr bryg, der flyder fra hanerne i Nørrebro Bryghus. I hvert fald for de to ejere Frederik Heegaard og Lars Thuesen, der nu igen har været trådt til med endnu en manøvre for at rette op på det kriseramte mikrobryggeri.

Indtil videre har de to rigmænd skudt omkring 50 mio. kroner, i 2010 fik selskabet en gældseftergivelse på 24 mio. kroner, og tidligere blev daværende direktør Hans Henrik Gram sat fra bestillingen.


Sidste år eftergav de så igen gæld for 17,5 mio. kroner i selskaberne Baldersbrønde Bryggeri og restaurationsselskabet Nørrebro Bryghus, som udgør den samlede forretning, fremgår det af regnskabet. Håbet er, at virksomheden kan gå i break-even i år.

"Det her tager længere tid og koster flere penge at få vendt rundt, end vi lige regnede med oprindeligt, da vi gik ind. Men vi er ikke komplet idioter, og vi har selvfølgelig en plan med de penge, vi skyder ind," siger Lars Thuesen, der nu selv sidder som direktør, til Børsen.

Brygmester blev købt ud

Frederik Heegaard fremhæver en vækst i salget på 30 pct. i første halvår, og det får ham til at tro på bedre tider.

"Man kan godt bebrejde mig og Lars, at når man kan få en fremgang ved så relativt en simpel manøvre med lidt færre medarbejdere og en justering af stretegien, at så kunne man godt have gjort det noget tidligere," siger Frederik Heegaard til Børsen.

Nørrebro Bryghus blev startet af bryggeren Anders Kissmeyer i 2003. Bryghuset med restauranten i Ravnsborgsgade på Nørrebro var med til at sætte skub i den bølge af mikrobryggerier, der med højt skum flød ind over landet i sidste årti. Siden er festen og skåltalerne forstummet for mange af de små bryggere, der ikke formåede at få en forretning ud af specialøllene.

Siden Frederik Heegaard og Lars Thuesen har siden de gik ind i Nørrebro Bryghus er Frederik Kissmeyer blevet købt helt ud af ejerkredsen. Heegaard har tjent sin formue på at sælge Novasol, der udlejer feriehuse, til kapitalfonden Polaris, mens Lars Thuesen på at sælge HH Ferries til Stena Line og sine 25 pct. af aktierne i det tyske rejseselskab FTI sidste år, hvilket han ifølge Børsen tjente et trecifret millionbeløb på.