Rigmænd slår Imerco og Inspiration sammen

Hård konkurrence, blandt andet fra internethandel, har fået to af landets mest kendte isenkræmmerkæder, Imerco og Inspiration, til at indgå aftale om at fusionere.

Kædedirektør Frederik Brønnum, og ejer af Imerco, Mikael Goldschmidt, da der var planer om en børsnotering. Nu fusionerer kæden med inspiration. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fotograf Peter Nørby

Han havde luftet tanken om en børsnotering, men nu har rigmanden Mikael Goldsmidt valgt at gå sammen med konkurrenten Inspiration, som er ejet af en anden milliardær, nemlig Niels Thorborg, ejer og stifter af L'Easy.

Dermed går to af landets mest kendte isenkræmmerkæder nu sammen for for at stå stærkere i et marked med hård konkurrence, blandt andet fra stigende internethandel.

»Både Imerco og Inspiration er isenkræmmerkæder med klare koncepter, og med fusionen får vi samlet alle gode kræfter, så vi kan være endnu stærkere i et marked, som bliver stadig mere konkurrencepræget,« udtaler Niels Heering, advokat for Imerco, i en meddelelse.

Mens Imerco råder over 153 butikker, er Inspiration en noget mindre kæde med 48 butikker. De to kæder omsætter for henholdsvis omkring 1 milliard kroner og en halv milliard kroner årligt og samler altså en omsætning på godt 1,5 milliard kroner, hvis fusionen går igennem.

Hvis fusionen bliver godkendt, kommer Mikael Goldsmidt til at sidde på 65 pct. af isenkræmmerkæden gennem sit selskab M. Goldschmidt Capital, mens Niels Thorborg får en ejerandel på 22 pct. gennem 3C Retail. Resten bliver fordelt mellem lidt over 100 mindretalsaktionærer, som primært er tidligere butiksejere fra Imerco-kæden.

Det er ellers få måneder siden, at Imercos administrerende direktør, Frederik Brønnum, luftede idéen om at børsnotere kæden, men det blev altså i stedet til en fusion, som får netop Frederik Brønnum som topchef. Han forklarer, at navnene Imerco og Inspiration begge vil fortsætte.

»I et marked med betydelig brancheglidning og hård konkurrence fra mange aktører får Imerco og Inspiration sammen den pondus, der er så vigtig for, at vi på længere sigt kan sikre en stærk specialhandel og sikre, at kunderne fortsat møder specialister, når de handler hos os,« siger Frederik Brønnum i pressemeddelelsen.

Han understreger samtidig, at ambitionen er at fastholde det nuværende antal butikker og samtidig skabe vækst i omsætningen.

Fusionen skal godkendes af de danske konkurrencemyndigheder og ventes at være endelig på plads 1. november 2016.