Rigmænd kæmper for at holde bryghus flydende

Selskaberne bag Nørrebro Bryghus har fortsat blodrøde bundlinjer. De to tilbageværende ejere hælder endnu ti millioner i mikrobryggeriet.

Foto: Anders Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2010 viste sig at være endnu et år med store udfordringer for Nørrebro Bryghus. For at holde liv i forretningen er de to tilbageværende ejere Lars Thuesen og Frederik Heeegaard blevet nødt til at skyde ti millioner kroner mere ind i de to selskaber bag mikrobryggeriet. Det skriver Børsen.

De danske mikrobryggerier har det hårdt, for på trods af en stigende interesse for specialøl har det vist sig svært at få forretningerne til at løbe rundt. Nørrebro Bryghus blev i 2009 splittet i to selskaber - Baldersbrønde Bryggeri og Restaurationsselskabet Nørrebro Bryghus – og begge kommer ud af 2010 med røde tal på bundlinjen.

Driftsunderskuddet endte på over ti millioner kroner, og på trods af at det er bedre end året før, har den skrantende økonomi betydet, at de to ejere måtte hælde frisk kapital i selskabet. I den forbindelse er stifteren af bryghuset, Andreas Kissmeyer, også røget ud af ejerkredsen.

Trods udfordringerne vil hverken Lars Thuesen eller Frederik Heegaard give op. Og der er da også lyspunkter, der peger i retningen af, at drømmen om at få sorte tal på bundlinjen er til at opfylde.

”Vi har ændret mange ting i ledelsen og i produktionen, der nu begynder at slå igennem nu, og som gør, at vi stadig tror på det. Sidste år fordoblede vi bl.a. produktionen af øl i Baldersbrønde, og vi regner i år med at nå break even på bryggeriet,” siger Frederik Heegaard ifølge Børsen.

Nørrebro bryghus har den kollapsede Amagerbanken som bankforbindelse. De to velhavende ejere, der har tjent store summer på bl.a. feriehuse, rederier og rejseselskaber, har nu indgået en aftale med banken om, at de personligt hæfter for gælden i bryghuset.

Til gengæld er gælden blevet nedskrevet fra 30 til seks millioner kroner.