Rigmænd forfremmer Nørrebro Bryghus-chef

Efter selv at have siddet som direktør for det kriseramte Nørrebro Bryghus har Lars Thuesen og den anden medejer Frederik Heegaard forfremmet restaurantdirektøren til chef for hele bryghuset.

Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et af de sidste skridt i ejernes omfattende indsats for igen at give Nørrebro Bryghus højt skum i ølkrusene er på plads.

De to ejere Frederik Heegaard og Lars Thuesen har i de seneste par år blandt andet sprøjtet flere store millionbeløb ind i forretningen, fyret den tidligere direktør Hans Henrik Gram og købt brygmester og medejer Anders Kissmeyer ud.

Efter omkring et halvt år som både bestyrelsesformand og direktør for Nørrebro Bryghus forfremmer Lars Thuesen og hans kompagnon Frederik Heegaard direktøren for restauranten i Ryesgade på Nørrebro, Maj Toppenberg, til direktør for hele forretningen. Første oktober tiltrådte Toppenberg, der har ledet restauranten i 10 år, derfor som ny direktør.

"Lars Thuesen er medejer og formand for bestyrelsen, så i praksis har han ikke fungeret som direktør. Det er Maj Toppenberg, der i praksis har fungeret som leder, så derfor er det meget naturligt, at hun også skulle have direktør-titlen. Hun har gennem en årrække leveret nogle resultater, som vi har været godt tilfredse med," siger Frederik Heeberg.

Han fortæller samtidig, at det ikke har været på tale at lede efter en udefra til direktørjobbet. Maj Toppenberg har været med hele vejen siden åbningen af restauranten og var før det direktør for tre restauranter i Nyhavn, fortæller Frederik Heegard.

Håber stadig på break-even i år

Bryggeriet, der var en del af den bølge af mikrobryggerier som ramte Danmark i sidste årti, blev selv ramt af den efterfølgende krise, som lukkede for hanerne hos en lang række bryggerier landet over

Nørrebro Bryghus har derfor også været et dyrt bekendtskab for de to ejere. Indtil videre har de to rigmænd skudt omkring 50 mio. kroner, i 2010 fik selskabet en gældseftergivelse på 24 mio. kroner. For nylig kom det desuden frem, at de to ejere igen sidste år havde eftergivet gæld for 17,5 mio. kr.

Ifølge Frederik Heegaard, der blandt andet har tjent sin formue på at sælge sommerhusudlejningsfirmaet Novasol til kapitalfonden Polaris, så er ambitionen om break-even i år stadig inden for rækkevidde for Nørrebro Bryghus.

"Nu skal Maj fremlægge et budget i oktober, og så ser vi på det. Vi havde en god august og en dårlig september, men vi kommer tæt på break-even. I 2013 skal vi gerne igen have sorte tal," siger Frederik Heegaard.