Rigmænd bag nyt ejendomsselskab

Bestseller-partner Finn Poulsen er blandt investorerne, der skyder over en milliard i Property Groups ny ejendomsaktieselskab.

Ejendomsselskabet Property Group har været på storindkøb af ejendomme i Norge, Finland og Sverige og er netop ved at lægge sidste hånd på porteføljen, som kommer til at indeholde ejendomme for 1,2 mia. kr.

Property Groups nye nordiske portefølje har fået det poetiske navn Nordic Light. Adm. direktør Jesper Damborg har samlet en investorkreds bestående af danske velhavere, som går ind med både aktiekapital og ansvarlig lånekapital.

En af dem er Finn Poulsen, næstformand i De Konservative samt bestyrelsesmedlem i Bestseller A/S og partner i Bestseller Retail Europe og Norge. Han siger:

»Jeg investerer ikke i ti-mandsselskaber. Jeg beskæftiger mig ikke med investering, der foretages med henblik på skattetænkning. Jeg elsker at betale skat. Den eneste måde at få lagt lidt til side på, det er ved at være glad for at betale skat. Det er faktisk mit motto. Det er et spørgsmål om moral,« siger Finn Poulsen.

Poulsen går altså direkte mod strømmen i forhold til de tusindvis af velhavende danskere, som i disse år investerer i ejendomsmarkedet via ti-mandsselskaber. Men hvad er det så, han har udvalgt sig?

Blandet portefølje

Det er en buket af norske, svenske og finske ejendomme indeholdende hotel, detailhandel og multihal organiseret i et ejendomsaktieselskab - og ikke i et kommanditselskab.

»Property Group har købt ejendomme i Norge, hvor Rema 1000 er hovedlejer til en samlet pris af 255 mio. kr. I Finland har vi købt et stort hotel i Finlands største hotelgruppe S-Group i byen Turku og en multihal til i alt 310 mio. kr.,« oplyser Jesper Damborg.

»Dertil kommer, at vi er meget tæt på at afslutte en kontrakt om køb af kontorejendomme med offentlige lejere i en stor svensk by. Denne handel vil beløbe sig til 750 mio. kr.,« fortæller Damborg.

Finn Poulsens investering i Property Group handler imidlertid ikke om idealisme:

»Jeg har ikke selv tid til at involvere mig i ejendomshandel. Jeg er først og fremmest med i Nordic Light, fordi jeg tror på ejendomsinvesteringer, selv om markedet er meget i vælten lige nu. Jeg tror specielt på andre lande end lige Tyskland, som alle andre taler om lige nu. Derudover gør jeg det. Fordi jeg har stor tiltro til Jesper Damborg og Claus Klostermann, som jeg tidligere har handlet med og lavet gode resultater sammen med.«

Langsigtet investering

Finn Poulsen er adm. direktør i og ejer 50 pct. af Bestseller Retail Europe og Bestseller Retail Norge. Han var blandt ejerne af typehusfirmaet M2, som for nylig blev solgt til Keops i omegnen af 350 mio. kr. Finn Poulsen ejede M2 sammen med en anden konservativ, tidligere folketingsmedlem for De Konservative Jens Heimburger, som nu er adm. direktør i Dansk Generationsskifte A/S.

Property Group er et ungt selskab med kun et års tid på bagen. Selskabet har indtil nu opkøbt ejendomme i Danmark og i udlandet for 4 mia. kr. Det er lidt under det forventede niveau på 5 mia. kr. på grund af stigende rente og afkastkrav. Jesper Damborg forventer investeringer på samme niveau i 2007.

Property Group retter sig mod formuende investorer, som ønsker stor risikospredning. Jesper Damborg har en forventning om at sælge den nordiske ejendomsportefølje samlet til en udenlandsk institutionel investor om tre-fem år.

Selskabet er grundlagt af udbrydere fra Ejendomsinvest og har islandske penge i ryggen fra investeringsbanken Straumur. Property Group har selv beholdt 10 pct. af den samlede investering i Nordic Light.