Rige udlændinge liver op hos Brun Rasmussen

Bruun Rasmussen Kunstauktioner kan se tilbage på det forgangne år, der har været præget af vækst på stort set alle forretningsområder.

Kunstauktionsleder Jesper Bruun-Rasmussen kan se tilbage på et stærkt 2013 Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bruun Rasmussen Kunstauktioner har i år ikke blot haft travlt med at lave TV på DR1. I 2013 er der atter kommet fuld tryk på auktionsmarkedet, og det har »Auktionshuset« specielt kunnet takke de stærke økonomier i Kina, Rusland, Mellemøsten og USA for.

»Ser vi tilbage på året, der snart er gået, er tendensen klar. Der er fortsat en stigende efterspørgsel på udsøgt kunst og antikviteter fra Danmark, Kina og Rusland. Vi har arbejdet målrettet på at promovere auktionshuset i bl.a. Hong Kong, Shanghai og New York, og glæder os over, at det nu også kan ses på bundlinjen i form af en omsætningsfremgang på de oversøiske markeder på 130 pct. siden 2010. Alene i år udgjorde væksten på dette marked 28 pct.,«” udtaler Jakob Dupont, administrerende direktør hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Det er især dansk design, der nyder en ekstremt stor international efterspørgsel i disse år. I 2013 er den samlede omsætning steget med 14 pct., og der er blevet slået flere prisrekorder, bl.a. på en stor stentøjsvase af Axel Salto til 1,2 mio. kr. – det højeste hammerslag, der nogensinde er faldet på dansk design i Danmark.

Desuden blev der slået flere verdensrekorder bl.a. på Flemming Lassens overpolstrede lænestol »Den trætte Mand« fra 1935-36, der blev solgt for 620.000 kr., på årets sidste auktion i hos Bruun Rasmussen i Bredgade.

»Inden for klassiske kategorier som ældre og moderne kunst er efterspørgslen på værker af skagensmaleren P.S. Krøyer og guldalderens fader C.W. Eckersberg stadig intakt, mens dansk modernisme har oplevet en fornyet interesse med flotte hammerslag til følge. Den danske modernist Harald Giersing overraskede i det forgangne år med et imponerende hammerslag på 1 mio. kr., hvilket er en auktionsrekord for kunstneren,« skriver auktionshuset i en pressemeddelelse.

Efterspørgslen for kunst, kunsthåndværk og antikviteter fra Kina og Rusland har også vokset sig stor hos Bruun Rasmussen. Disse varekategorier leverede  årets største fremdrift med hele 100 pct. for russiske effekter og 62 pct. for orientalske kunstgenstande siden 2012.

»Et sidste forretningsområde, som også performer rigtig godt, er vores vinauktioner. Der er massiv international efterspørgsel på udsøgte vine fra især Frankrig, bl.a. fra Romanée-Conti, som stadig når nye prismæssige højder. Denne afdeling står for en vækst på 11 pct.,« skriver auktionshuset.