Rig Tryg-ejer får grønt lys til opdeling af milliardformue

TryghedsGruppen, der ejer hovedparten af Tryg Forsikring og har en samlet formue på omkring 40 mia. kr., har fået grønt lys fra myndighederne til at opsplitte formuen. En enkelt knast mangler dog at blive løst.

Jørgen Huno Rasmussen, der er formand for bestyrelsen i TryghedsGruppen og Tryg Forsikring, har sammen med det øvrige repræsentantskab i TryghedsGruppen fået godkendelse til opsplitning af selskabet. Dog skal overgangen fremflyttes, kræver myndighederne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TryghedsGruppens omkring 1,2 mio. medlemmer og ejere kan nu se frem til en opdeling af selskabet og formuen på omkring 40 mia. kr. Således er planerne nu godkendt af myndighederne, der dog betinger sig, at TryghedsGruppens repræsentantskab foretager enkelte ændringer i oplægget.

TryghedsGruppen er hovedaktionær i Tryg Forsikring, og det er selskabets 1,2 mio. medlemmer, der ejer selskabet. Medlemmerne er alle forsikringstagere i Tryg Forsikring og Nordea Liv & Pension i Danmark.

Den uhensigtsmæssige sammensætning har gennem længere tid fået TryghedsGruppens repræsentantskab, der er selskabets øverste myndighed, til at diskutere muligheden for at opsplitte selskabet, så henholdsvis Tryg-kunderne og Nordea Liv & Pension-kunderne blev adskilt i hver deres selskab.

Dette ville også muliggøre en indførelse af en bonusordning til medlemmerne.

Myndighederne har nu godkendt planerne, der betyder, at forsikringstagere i Tryg forbliver medlemmer i TryghedsGruppen og beholder 32 mia. kr. af formuen, mens forsikringstagere i Nordea Liv & Pension får deres egen forening kaldet Foreningen NLP og otte mia. kr. af formuen. Samtidig vil begge enheder få mulighed for at udbetale bonus til medlemmerne.

Foreningen NLP skal have et nyt repræsentantskab, hvilket ifølge det oprindelige oplæg fra TryghedsGruppen først skulle ske på et senere tidspunkt, men Erhvervsstyrelsen har betinget sig, at dette valg skal fremrykkes.

Dermed vil der blive afholdt et landsdækkende valg i 2016, hvorefter der er valg til repræsentantskabet hvert andet år - skiftevis i to valgkredse; øst og vest.

Alle planerne kan dog først gennemføres, når repræsentantskabet har stemt for Erhvervsstyrelsens krav til ændringer. Hvis repræsentantskabet ikke kan opnå tilstrækkeligt flertal for at imødekomme Erhvervsstyrelsens krav, falder alle planerne til jorden.

Repræsentantskabet mødes den 6. august til afstemning. Såfremt der opnås et tilstrækkeligt stort flertal, kan planerne vedtages, da TryghedsGruppen har fået en forhåndsgodkendelse fra Erhvervsstyrelsen. Den nye bestyrelse i Foreningen NLP vil ligeledes blive valgt den 6. august.