Rig pensionskasse lun på Jylland

Mens stolen til ejendomsdirektøren står tom, har en af landets største investorer i fast ejendom udvidet sit geografiske fokus ved at investere i alt 400 millioner i Vest- og Nordjyllland.

PensionDanmark investerer godt en kvart milliard kroner i Esbjerg, hvor offshore-ingeniørkoncernen Semco Maritime får et nyt hovedsæde med plads til 700 mand og med det særlig DGNB-miljøstempel. Animation fra GPP Arkitekter. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med to jyske investeringer har PensionDanmark, en af landets helt store ejendomsinvestorer, udvidet sit geografiske fokus, som hidtil har bestået af Storkøbenhavn, Aarhus og trekantsområdet.

I Esbjerg skyder pensionskassen 255 millioner kroner i et kommende hovedsæde for offshore-ingeniørhuset Semco Maritime, som får 15.000 kvadratmeter og plads til godt 700 ansatte. 

I Aalborg har pensionskassen aftalt med TK Development fra sommeren 2015 at overtage et nyt Alfa Laval-kontorhus på 6.000 kvadratmeter og en prislap på 126 millioner.

Flere store pensionskasser foretrækker - ligesom PensionDanmark hidtil har gjort - netop hovedstaden, Aarhus og trekantsområdet, men strategiskiftet i den store pensionskasse for blandt andre byggefolk behøver ikke komme bag på Berlingske-læsere.

For knap et år siden lød budskabet i et interview med ejendomsdirektør Mogens Muff, at »vi ikke udelukker andre områder«.

 

I januar stoppede Mogens Muff dog på posten og bliver 1. april afløst af Søren Ulslev, som havde tjansen som ejendomsdirektør fra 2008 til 2013 og som blev afløst af Mogens Muff.

PensionDanmark har ejendomme for cirka ti milliarder kroner og forventer hvert af de kommende år at øge beholdningen af mursten for et par milliarder.

Investeringerne sker overvejende i kontorer, for eksempel FN-byen på Marmormolen ved Nordhavn, to tidligere betonsiloer i nærheden og ingeniørkoncernen Moes hovedsæde i Buddinge.

Desuden har PensionDanmark skudt penge i dels nybyggede boliger, blandt andet i Flintholm-kvarteret på Frederiksberg, i Vejle, i Ørestad og på Islands Brygge, dels i butiksejendomme, herunder fire Magasin-bygninger.