Rig ejendomsfond lun på Nørrebro

Velhavende fond har købt dyr ejendom tæt ved Sankt Hans Torv, som er et »upcoming« område.

Fælledvej 19 på Nørrebro er den seneste ejendoms-erhvervelse for Dreyers Fond. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den meget velhavende Dreyers Fond med op imod 30 ejendomme for rundt regnet halvanden milliard kroner har opkøbt en industriejendom med forhus og baghus i den store gård mellem Sankt Hans Torv, Fælledvej, Nørrebrogade og Elmegade i hjertet af Nørrebro.

»Det er en perle og en pragtejendom, som vi længe har villet købe. Det er et »upcoming« område, men der er ikke noget til salg, og vi har forhandlet med den private ejer siden sidste sommer,« siger direktør Bo Rygaard til Berlingske Business.

De to bygninger er på til sammen cirka 2.000 kvadratmeter - forhuset er fra 1858 og har blandt erhverv og beboelse, baghuset er et industrihus fra 1908, fortsat med erhverv. Her er planerne enten at sætte lokalerne i stand og bibeholde dem til erhvervsbrug eller at bygge helt om og etablere store lejligheder.

»Dreyers Fond har en strategi om at investere i centralt beliggende ejendomme i de store byer som København, Aarhus og Aalborg, og med sin blanding af bolig og erhverv passer ejendommen Fælledvej 19 perfekt ind i vores opkøbsstrategi. Sælger ønsker ikke at få prisen oplyst, men vi har givet en ret favorabel pris, om end det ikke har været billigt,« siger Bo Rygaard.

Dreyers Fond er etableret i 1976 af ægtefællerne arkitekt Thorvald Dreyer og landsretssagfører Margot Dreyer. Fonden skal støtte advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet og har det meste af sin formue placeret i ejendomme.

Blandt investeringerne er sidste års Berlingske-omtalte køb af Warburgs Hus ved Højbro Plads på Strøget i København og det tidligere forlystelsessted Valencia på Vesterbrogade - en bygning, hvor fonden selv har til huse. Fonden er blandt de 25 største fonde i Danmark.