Richard Branson scorer 361 mio. dollar på Media-salg

Den britiske multimilliardær Sir Richard Branson står til at til at kunne inkassere endnu 316 mio. dollar, når den britiske kabeloperatør Virgin Media bliver overtaget af Liberty Global.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Richard Branson sidder på 6,6 mio. aktier i Virgin Media gennem selskaberne RBC Trust og Virgin Entertainment Investment Holding, og med den præmie på 24 pct. i forhold til kursen lige inden aftalen med Liberty Global faldt på plads, vil den samlede pris for Virgin Media løbe op i 16 mia. dollar.

For den britiske milliardær, som nægter at gå med slips, betyder aftalen en gevinst på ekstra 61 mio. dollar på to dage oven i det i forvejen store afkast i forhold til den oprindelige investering.

Bransons Virgin imperium strækker sig fra luftfartsselskaber til mobiltelefoner og finansielle tjenesteydelser. Virgin Media blev skabt i 2006, da Virgin Mobile UK blev fusioneret med NTL Telewest for at kunne tilbyde betalings-tv, bredbånd, fastnet-og mobil-telefon tjenester.

Den London-fødte excentriker begyndte sin karriere med at bygge et musik-imperium ved at sælge plader til priser, som lå markant under de store musikkæders. Det blev til starten på Virgin Records i begyndelsen af 70'erne, hvor Branson slog Virgin-navnet fast med punk bands som Sex Pistols foruden reggae musik, som først nu fik fat i et bredere publikum. Senere blev succes'en slået fast med udgivelsen af Mike Oldfields Turbular Bells i 1973, der endte som en af de mest solgte plader gennem hele årtiet.

Senere bevægede Branson sig ind i luftfartsbranchen for at underbyde de etablerede transatlantiske operatører med Virgin Atlantic Airways. Succes'en her gav det økonomiske grundlag for de senere aktiviteter inden for mobiltelefoni, internet, kabel-tv og finans.