Rexulti får udvidet godkendelse i USA

Lundbeck og partneren Otsuka har fået grønt lys af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, til at markedsføre brug af skizofrenimidlet Rexulti som vedligeholdelsesbehandling til voksne patienter med skizofreni.

Lundbeck og partneren Otsuka har fået grønt lys af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, til at markedsføre brug af skizofrenimidlet Rexulti som vedligeholdelsesbehandling til voksne patienter med skizofreni. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Godkendelsen er baseret på et studie over 52 uger, der viste, at Rexulti var effektivt og sikkert. Blandt andet viste studiet, at der gik længere tid, før Rexulti-patienterne oplevede tilbagefald sammenlignet med de patienter, der fik placebo, eller snydemedicin.

- I USA er der ca. 2,4 mio. voksne med skizofreni, og 75 pct. af patienterne oplever tilbagefald, hvor symptomerne kommer igen eller forværres, siger doktor Christoph U. Correll, professor i psykiatri ved Hofstra Northwell School of Medicine ifølge en meddelelse fra Lundbeck og uddyber:

- Disse data, der indgår i produktinformationen, bekræfter, at Rexulti kan bruges til vedligeholdelsesbehandling af patienter med skizofreni for at forlænge tiden til tilbagefald, hvilket giver patienterne og deres læger nye data, som de kan tage i betragtning ved valg af antipsykotikum.

Rexulti blev lanceret i USA i august 2015. I første halvår solgte Lundbeck Rexulti for 309 mio. kr., heraf 193 mio. kr. i andet kvartal.