Revisoropgør afgøres af konkurrence-myndighed

Hvis Konkurrencestyrelsen vurderer, at revisorfusionen vil svække konkurrencen på det danske revisormarked, så kan udfaldet meget vel blive, at Konkurrencestyrelsen kræver, at det gamle KPMG løsner båndene på en vigtig del af produktionsapparatet.

Formanden for KPMG International Michael Andrew har tidligere udtalt, at netop muligheden for at kunne hente KPMG non equity-partnere til det nye KPMG 2014 bliver afgørende for, hvor hurtigt KPMG 2014 kommer op på fuld styrke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom KPMG Internationals nye danske virksomhed KPMG 2014 i denne uge scorede point ved at få bekræftet Carls­berg som ny dansk revisionskunde, er intet afgjort.

For det første skal det nye KPMG 2014 kun i første omgang skal revidere A.P. Møller-Mærsk internationalt, mens det gamle KPMG sandsynligvis fortsætter med den danske revision.

For det andet vurderer brancheiagttagere overfor Økono­misk Ugebrev, at det bliver afgørende i det videre forløb om Konkurrencestyrelsen for at godkende fusionen vil stille krav om ophævelse af den kontraktlige bindingsperiode for de 90 non-equity partnere og andre nøglemedarbejdere i det gamle KPMG. De 48 KPMG-partnere, som ejer virksomhe­den, har ifølge KPMG karakter af selvstændige erhvervs­drivende, hvorfor deres kontraktforhold ikke kan ændres.

Formanden for KPMG International Michael Andrew har tidligere udtalt, at netop muligheden for at kunne hente KPMG non equity-partnere til det nye KPMG 2014 bliver afgørende for, hvor hurtigt KPMG 2014 kommer op på fuld styrke. Det nye KPMG 2014 har efter det oplyste fået tolv måneder til at bevise, at revisionsfirmaet kan få en ny stærk organisation på plads. Det vil kræve tunge partnere fra nogle af de store danske revisionsfirmaer.

Hvis Konkurrencestyrelsen vurderer, at revisorfusionen vil svække konkurrencen på det danske revisormarked, eksempelvis ved at de fire store måske reduceres til tre store revisionsfirmaer, så kan udfaldet meget vel blive, at Konkurrencestyrelsen kræver, at det gamle KPMG løsner båndene på en vigtig del af produktionsapparatet, nemlig non-equity partnerne og andre nøglemedarbejdere.

Ifølge Økonomisk Ugebrevs oplysninger har mange partnere og nøglemedarbejdere 24-måneders kundeklausuler, som først træder i kraft efter deres opsigelsesperiode. Dermed kan de først efter 31-32 måneder arbejde med de samme klienter, som de har i dag.

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev nr. 6.

Få nyheder direkte på Facebook, ved at "Synes godt om" Økonomisk Ugebrev