Revisorfusion under global paraply

De to store revisionsfirmaer EY og KPMG har i dag offentliggjort en sammenlægning. Det nye selskab bliver en del af EYs globale og nordiske netværk og fortsætter under navnet EY.

Administrerende direktør i KPMG, Jesper Koefoed, ser store fordele i revisionsfusion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Som Berlingske Business har skrevet tidligere i dag, fusionerer to af landets største revisionsfirmaer, KPMG og EY (Ernst & Young). Det bekræfter selskaberne i en pressemeddelelse.

Selskaberne fortsætter under EYs navn og bliver en del af EYs nordiske organisation - og dermed også en del af EYs globale og nordiske netværk.

Indtil sammenlægningen er godkendt af de relevante konkurrencemyndigheder fortsætter begge firmaer driften uændret. Det kan angiveligt tage op mod et år.»Vi har i KPMG i Danmark en stærk lokal markedsposition og et godt omdømme, og når vi kombinerer dette med EYs globale netværk, ser vi store fordele for vores kunder, medarbejdere og partnere,« siger Jesper Koefoed, administrerende direktør i KPMG Danmark, i meddelelsen.

Om Jesper Koefoed beholder titlen som administrerende direktør i det nye selskab, fremgår ikke af meddelelsen, men det vil fremover være de samme mennesker, som betjener kunderne, fortæller Jesper Koefoed.

»Sammenlægningen giver mulighed for bedre udnyttelse af vores to virksomheders ressourcer og kapaciteter. Vi skaber en endnu stærkere revisions- og rådgivningsvirksomhed, som kan tilbyde kunder, medarbejdere og partnere det bedste i fremtiden,« siger hanFør sammenlægningen var KPMG Danmarks tredjestørste revisions- og rådgivningsfirma, mens EY indtog en femteplads. EY i Danmark har med nedgang i vækst og fyringer gennem det seneste år været i frit fald i en hårdt presset branche.