Revisorfirma trækkes ind i skandale

Undervisningsministeriet langer ud efter den internationale revisorgigant, som alene i Danmark har 650 ansatte.

Foto: Torben Christensen
Revisionsfirmaet Ernst & Young skamroste glatbane-svindlernes regnskab, men nu risikerer firmaet også at ryge med i faldet, skriver Avisen.dk.

- Det er vor opfattelse, at den opgjorte periodes indberetning af gennemført aktivitet er foretaget i overensstemmelse med gældende bekendtgørelse om tilskudsberettiget udbetaling m.v. til institutioner for erhvervsrettet uddannelse?

Sådan skrev revisorfirmaet Ernst & Young om den kvartalsmæssige indberetning fra det skandaleramte transportuddannelseskoncern TUC i 2009.

Læs også på evb.dk:

13 revisorer sendt til Revisornævnet

Dansk revisor rådgiver asfaltpirater

Revisorer erkender fejlrisiko  

Små revisorer raser over fusionMen stik imod revisorfirmaets lovprisninger svindlede TUC i det år med næsten fem millioner kroner, som de uberettiget modtog i AMU-tilskud. Det har Undervisningsministeriet konkluderet.

Det skriver Avisen.dk

Nu langer ministeriet også ud efter den internationale revisorgigant, som alene i Danmark har 650 ansatte.

Det fremgår af en aktindsigt i tilsynssagen mod TUC foretaget af Avisen.dk.

Kvalitets-og Tilsynsstyrelsen bekræfter, at en særlig controller-enhed er sat til at kulegrave revisionens rolle i den omfattende svindelsag.

- Det er en afgørende del af AMU-systemet, at skoler og udbydere lever op til tilsynet. I den proces spiller den lokale revision en nøglerolle. Vi skal kunne stole på den kontrol, som den lokale revision udfører, siger direktør Per Hansen til Avisen.dk

Ministeriet mener, at Ernst & Young har svigtet deres ansvar ved at godkende indberetningerne af tilskudsberettigede aktiviteter i TUC.