Revisorernes kamp om kunderne spidser til

Revisionsfirmaet KPMG møder hård kritk, efter at en kunde ikke er blevet orienteret om, at flere KPMG-partnere er på vej over til konkurrenten, revisionshuset EY.

Det danske revisormarked er domineret af de såkaldte »big four«, der også sidder tungt på det globale marked. Udover KPMG og EY er PWC og Deloitte de dominerende aktører. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den intense kamp om at kapre de største danske virksomheder fortsætter blandt Danmarks største revisionshuse.

GN Store Nord, der driver høreapparatsdivisonen GN Resound og headset-divisionen GN Netcom, er stærkt utilfreds med det nydannede revisionshus KPMG.

GN Store Nord går derfor nu over til konkurrenten, revisionshuset EY – det tidligere Ernst & Young.

Årsagen er, at KPMG har forsømt at kontakte den danske høreapparatvirksomhed, efter at flere KPMG-partnere er flyttet over til EY.

Og nogle af de partnere, som er på vej over til EY, er vigtige for GN Store Nord, forklarer finansdirektør Anders Boye:

»Revisionen er essentiel for os, og vi ønsker kontinuitet i vores daglige samarbejde og revisionsstruktur. Vi forventer derfor at fortsætte med vores nuværende revisionspartnere, hvilket indebærer et skifte til EY, når fusionen mellem KPMG Danmark og EY er godkendt,« siger Anders Boyer.

»KPMG International har ikke kontaktet GN Store Nord for at diskutere vores fremtidige samarbejde. Det understreger i vores øjne svagheden ved KPMGs internationale netværk.«

Den danske del af KPMG er kommet i store vanskeligheder, efter at flere medarbejdere er flyttet over til konkurrenten EY. Men tirsdag kom både A.P. Møller - Mærsk og Carlsberg KPMG til undsætning, da de gjorde det klart, at de planlægger at fortsætte hos KPMG, selv om flere toprevisorer forsvinder.

A.P. Møller-Mærsk bevarer dog muligvis deres danske revision hos den revisor, som går over til EY.

Tirsdag blev den tidligere NKT-chef Thomas Hofman-Bang udnævnt til ny chef i Danmark for KPMG. Erhvervsstyrelsen godkendte tirsdag, at KPMG kan drive revisionsvirksomhed i Danmark, og senere på året ventes Konkurrencestyrelsen at give lov til at fusionere det »gamle« KPMG med EY.

Samtidig kæmper de to revisionshuse overalt om at sikre sig aftaler med de store danske virksomheder.

En af de virksomheder, der ikke har besluttet sig, er transportkoncernen DSV. Det fortæller DSVs finansdirektør, Jens Lund.

Her er alle muligheder stadig åbne. Virksomheden overvejer både EY, det nye KPMG – eller en helt ny revisor.

»Det er det valgtræ, vi står over for. Vi skal finde en løsning, der passer bedst til vores virksomhed. Det medfører noget arbejde, lige meget hvad vi vælger, og det er da ærgerligt, at vi bliver sat i den situation. Det er vi ikke så vilde med,« siger Jens Lund.

Han forventer, at markedet på længere sigt vil blive mere konkurrencepræget: »Når alt støvet har lagt sig, vil det betyde, at markedet for revision og rådgivning bliver mere kompetitivt. Selv om det kan være bøvlet nu, ser vi jo gerne på den lange bane, at de sandsynligvis bliver skrappere,« siger DSVs finansdirektør Jens Lund og tilføjer.

»Det er sjovere at handle, når der er et godt udvalg.«

Professor: Stor opgave venter på ny direktør

Berlingske har været i kontakt med flere andre store virksomheder, men de vil vente med at udtale sig til, når støvet har lagt sig.

Kim Klarskov Jeppesen, professor på institut for regnskab og revision, CBS, siger, at det nye KPMG går ind i kampen med et sværere udgangspunkt. De skal nemlig kunne kapre kunder uden at kunne tilbyde den brede vifte af toprevisorer, som EY nu kommer til at råde over.

»Man skal have en god og dygtig partnerkreds, som kan forstå at skaffe yderligere forretning til virksomheden. Det er på alle fronter, de skal gøre noget. Det er en stor opgave, Hofman-Bang har taget på sig,« siger Kim Klarskov Jeppesen med henvisning til det nye KPMGs administrerende direktør.

Thomas Hofman-Bang ønskede fredag ikke at kommentere sagen.

Det danske revisormarked er domineret af de såkaldte »big four«, der også sidder tungt på det globale marked. Udover KPMG og EY er PWC og Deloitte de dominerende aktører.