Revisorer vil med på opsvingets opkøbsbølge

Rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO vil erobre markedet for køb og salg af små og mellemstore virksomheder og køber derfor specialist i lige netop den type handler.

BDO-chef Jakob Sand vurderer, at revisionsselskabet med opkøbet af virksomhedsmægleren Schrøder Partners nu sidder på omkring 25 pct. af markedet for køb og salg af små og mellemstore virksomheder. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en række matte år er markedet for handler med små og mellemstore virksomheder igen på vej op i gear. Den kage vil revisionsselskabet BDO have en større bid af og køber derfor virksomhedsmægleren Schrøder Partners, der har hovedsæde i Virum.

Med opkøbet bliver BDO en væsentlig spiller på det danske marked inden for virksomhedshandler i den mellemstore kategori.

»Inden for vores segment vil jeg skyde på, at vi går fra at have en markedsandel på 10-15 pct. til nu at have en andel på 20-25 pct. af markedet,« siger Jakob Sand, der er Head of Corporate Finance hos BDO.

Med opkøbet af Schrøder Partners får BDO især styrket sine kompetencer inden for køb og salg af IT- og teknologivirksomheder. Det Virum-baserede selskab har over de seneste 20 år gennemført over 250 virksomhedshandler og generationsskifter.

Hos BDO er Jakob Sand ikke i tvivl om, at der kan være en ketchupeffekt på vej, når det gælder generationsskifter af såkaldt ejerledede virksomheder. Alene inden for de seneste 6-8 uger har BDO-chefen modtaget en række henvendelser fra virksomhedsejere, der går med planer om at sælge deres selskaber i kølvandet af et godt 2014 med vækst og solide tal på bundlinjen.

»Vi har været igennem en krise efterfulgt af dårlige år, hvor det har været vanskeligt at sælge sin virksomhed, men nu har der været et par gode år, hvor der har været mulighed for at stramme ind og gøre klar. Vi oplever meget konkret, at der er et forhøjet aktivitetsniveau,« siger Jakob Sand.

Købsprisen på Schrøder Partners har BDO valgt at holde for sig selv.